Silmas peab pidama ainult seda, et anumad oleksid talvekindlad. Hästi sobivad punutised ja muidugi kõik spetsiaalsed külmakindlad anumad. Kompositsioonidele võib lisada ka paeltest või klaasist kaunistusi, väga efektsed on helkurid. Mina olen jäänud siiski hästi looduslähedase kujunduse juurde kuna see sobib kokku meie vana rehielamuga. Põhilise meeleolu loome küünaldega.

Samblast saab toredaid kaunistusi teha

Punun pärjad ja varun sammalt. Sambla varumisega ei tohi hiljaks jääda, meie heitlikus kliimas ei tea ju kunagi millal külmaks läheb ja lumi tuleb. Mina olen põhiliselt kividelt sammalt korjanud. Samblast saab väga toredaid kaunistusi valmistada- palle, pärgasid, ka on samblaga väga lihtne kõikvõimalike kujudega karkasse vooderdada. Kaunistuseks veidi paela ja küünlalaternad. Kontpuu oksad on ka väga dekoratiivsed!

Pärja punumiseks on ka kogu materjal oma aiast võtta- erinevad okaspuu oksad, karkass kontpuu okstest, osta tuleb ainult traati pärja punumiseks.

Sellist pärga saab ka mitu hooaega kasutada, suveks läheb musta kilekotti ja pimedasse hoiule ja hea jälle järgmine aasta võtta. Tõsi küll värvid pole enam nii erksad, aga siis võib lihtsalt mõne kaunistuse juurde lisada.

Pärg ja ukseesine kompositsioon moodustavad koos ühtse kujunduselemendi. Selles kompositsioonis pole kõiki suviseid taimi eemaldatud, helmikpöörised on äärmiselt efektsed ka talvistes seadetes, lisades omamoodi vürtsi.