Kütteta kasvuhoones on temperatuuri kõikumine väga suur: päeval võib seal ilusa ilmaga olla rohkem kui paarkümmend plusskraadi ja öösel kerge härmatisega kisub temperatuur nulli lähedale. Tomatitaim on sellisele kõikumisele väga tundlik ning tihti ei aita ka ööseks paigaldatud katteloor. Taime lehed muutuvad peale külmanäpistust pruunikaks ja taim hukkub.

Seega oleks mõistlik tomatitaimede istutamisega veel nädalakese kuni paar oodata. Sama lugu on ka teiste kasvuhoonekultuuridega: kurgi ja paprikaga - kõik kõnealused taimed pärinevad soojast kasvukeskkonnast ja ei talu suuri temperatuurikõikumisi ega miinuskraade.

Kus taimed siiski juba usinalt istutatud, tuleks neid ööeseks kinni katta. Selleks võiks kasutada mitmekordset katteloori. Eriti suureks abiks on ajutiselt kasvuhoonesse paigaldatud elektriline küttekeha, mis temperatuuri veidigi ühtlustab, kuniks oht möödas.

Rahuliku südamega võib kasvuhoonesse istutada või külvata maitsetaimi ja salateid välja arvatud troopikast pärit basiilik. Viimane saab samuti väga kergesti külmakahjustusi.

Jaga
Kommentaarid