Maasikataimi pole soovitav ühel kohal kasvatada rohkem kui 3-4 aastat, peale seda väheneb tunduvalt saagikus ja kimbutama hakkavad mitmesugused haigused ja kahjurid. Kohas, kus enne kasvasid maasikad, pole neid soovitav sinna uuesti istutada enne 4-5 aasta möödumist. Põhjuseks ühelt poolt mulla väsimus, teisalt haigused-kahjurid.

Maasikaid pole soovitav istutada ka samasse kohta, kus eelnevalt kasvas kapsas, kartul, tomat ja kurk, põhjuseks samuti sarnased haigused ja kahjurid. Maasikamaa rajamiseks ei sobi hästi ka marjapõõsaste vahetu lähedus ega viljapuude alune.

Küll aga sobivad maasikamaa rajamiseks kohad, kus eelnevalt kasvasid kaunviljad, köögiviljad (va ristõielised) ja heintaimed.

Et maasikasaagi valmimisaega pikendada, tasuks kasvatada eri valmimisajaga sorte. Istutusmaterjali hankimisel vältige juhuslikku materjali – juhusliku istutusmaterjaliga saate „boonusena“ kaasa ka haigused ja kahjurid. Oma aia istutusmaterjali kasutades valige tütartaimed tervetelt emataimedelt, selleks sobivad esimesed kaks juurdunud taime. Viimased peaksid juba järgmisel aastal saaki andma. Erinevaid sorte kasvatades jälgida, et istikute võtmisel sordid omavahel segamini ei läheks.

Maasikamaa ettevalmistamisel puhastage see kindlasti mitmeaastaste umbrohtude juurtest ja suurematest kividest. Mullaviljakuse parandamiseks andke sõelutud kompostimulda või kõdusõnnkut, hea oleks lisada mulda ka sügisväetist või spetsiaalset marjaväetist (normid leiab tootja pakendilt). Enne istutama asumist kastke istutusaugud põhjalikult märjaks. Kel soovi, võib kasutada maasikapeenras kile- või kangamultši, nii väheneb peenra rohimisevajadus ja ka marjad on puhtamad. Kile- või kangamultš tuleks muidug asetada peenrale enne taimede istutamist.

Et taimed juurduksid kiiremini, tuleks enne istutamist kassetistikuid põhjalikult kasta, paljasjuurseid hoida aga paar tundi veenõus. Istutamisel tuleks taimede vahekauguseks jätta 30 cm. Taimi istutades jälgida, et kasvupung jääks mullast välja ulatuma, mitte aga ei satuks mulla alla. Mulla alla peaksid jääma aga kõik taime juured. Istutamisjärgselt tuleb samuti taimi korralikult, kuid mitte juuri mullast väljauhtudes kasta.