Tallinna Botaanikaaia aednik Ave Visnapuu ütleb, et vahel seemned ei idane või idaneb ainult paar seemet, kuigi kõik on õigesti tehtud.

Selliseid asju ei ole võimalik ette näha ka siis, kui olete seemned tellinud tunnustatud veebipoodidest.

Plant World Seeds (Inglismaa)

30aastase kogemusega Inglismaa firma. Valikus on ilutaimed (lilled, puud-põõsad, ilukõrrelised, ronitaimed) ja köögiviljad. Kodulehelt selgub, et postikulu on üle maailma 5.12 € (£4.50). Kui tellimus ületab 56.92 € (£50), siis on see tasuta. Kui osta 2 pakki, saab 1 tasuta, kui ostad 4, saad 2 tasuta.

Baker Creek Heirloom Seeds (USA)

Peale köögiviljade ja ravimtaimede müüakse ka lillede seemneid. Saatmiskulu on rahvusvahelise tellimuse puhul 20% tellimusest, minimaalselt 4.12 € ($5.00).

Jelitto Perennial Seeds (Saksamaa)

Pakub laias valikus püsikute, üheaastaste taimede, ilukõrreliste, ravim- ja maitsetaimede jt seemneid. Kodulehelt selgub, et postikulu on kuni 500grammise postipaki puhul näiteks 4 €, kuni 1 kg puhul 7 €.

Seedaholic.com (Iirimaa)

Pakub lillede, ilukõrreliste, maitsetaimede ja köögiviljade seemneid. Kodulehelt selgub, et postikulu on väiksema kui 250grammise paki puhul u 3.50 €, kuni 500 grammi puhul 6.50 €.

Chiltern Seeds (Inglismaa)

Valikust leiab endale sobivad taimed köögiviljade, maitsetaimede, lillede, ilukõrreliste, ronitaimede jt seast.

Gary Ibsen’s TomatoFest (USA)

Valikus on üle 650 tomatisordi seemned. Suur valik on nn musti tomateid, näiteks 'Black Krim', 'Paul Robeson', 'Black Cherry', 'Black Ethopian', 'Black from Tula', 'Black Prince', 'Black', 'Cherokee Chocolate'.

plantexplorers.com

Annab ülevaate botaanikaaedadest ja -klubidest, juhatab, kust saab seemneid tellida või vahetada.

Veebruarikuu Maakodu paberväljaandest või digiversioonist saate lähemalt lugeda, milliste ilutaimede ja köögiviljade seemneid on välismaa e-poodidest tellinud aednikud.