Lisaks peab hoolega vahet tegema fungitsiidil, herbitsiidil ja insektitsiidil. Vastavalt siis seenhaiguste raviks, umbrohutõrjeks ja putukatõrjeks. Oluline on teada, et fungitsiidiga putukaid ja umbrohtu ei tõrju ja sama käib ka teiste gruppide kohta: igale konkreetsele probleemile tuleb kasutada sepetsiaalselt selle probleemi tarbeks mõeldud vahendit.

Erinevaid taimekaitsevahendeid tohib enamasti ka omavahel kokku segada, kuid enne lahuse tegemist tuleks seda alati siiski uurida. Lahuse segamisel on oluline reegel, et fungitsiid lisatakse alati esimesena ja hiljem siis vajaduse järgi teised mürgid.

Aeda mürgitades tuleks hoolega järgida ohutusnõudeid ja seda, et söödavate kultuuride seest ei kao mürk väga lihtsalt ega kiiresti. Kõik, mis on kahjulik taimehaigustele ning putukatele, ei ole kindlasti tervislik ka inimorganismile. Täielikult tuleb vältida lahuse sissehingamist prisimise käigus ning kokkupuudet palja nahaga. Koduloomad ja lapsed võiks hoida tegevusest ja taimedest eemal ka veel mõnda aega pärast mürgitamist.

Jaga
Kommentaarid