Aedadest kunagi plehku pistnuna leidub teda nüüd kasvamas nii põllu- ja teeservades kui elamute ümbruses, kus ta kohati omab umbrohustaatust. Et teekummelit mitte segi ajada teiste sarnaste korvõielistega (kesalill, härjasilm), siis teekummeli õisik on poolitamisel seest õõnes ning lõhnab tugevalt ja aromaatselt.

Tema kasvatamine pole kuigi keeruline. Seemneid võib külvata nii varakevadel aprilli lõpus kui sügisel augusti lõpus - septembri alguses. Seemet ei kaeta mullaga, kuna kummel vajab idanemiseks rohkesti valgust. Piisab, kui seeme kergelt käega mulda suruda. Kevadised külvid võib niiskuse hoidmiseks ja idanemise kiirendamiseks katta ka kattelooriga. Teekummeli külvamine ridadesse teeb hilisemad hooldustööd - rohimise ja harvendamise - olulisemalt lihtsamaks. Harvendamist ei maksa peljata, hõredamalt kasvanud taimed harunevad tugevamalt kui tihedalt kasvanud taimed ning annavad rohkem õisikuid.

Sügisel külvatud kummel jõuab moodustada ainult lehekodariku ning talvitub siis selliselt. Õitsema hakkavad ületalve elanud taimed juuni keskel.

Teekummeli kasvukoht võiks olla päikseline või veidi varjuline. Liialt varjus kasvades on õitsemine kasin. Mullaviljakus võiks olla keskmine kuni kõrge, eelistatumad on kerged ja vett hästiläbilaskvad mullad. Mullaviljakuse parandamiseks võib enne külvamist mulda segada sõelutud kompostimulda. Lämmastikväetistega (nii orgaaniliste- kui mineraalväetistega) ei maksa liialdada, see soodustab liialt taimekasvu ja hiljem kummeli lamandumist. Pikemate kuivaperioodide kestel tuleks taimi ka regulaarselt kasta.

Kummeli kasvatamine mitmete köögiviljade (tomat, basiilik, kapsas, sibul, kurk ja tomat) läheduses soodustab nende kasvu ja parandab maitset. Kummeli kasvatamine maitsetaimede läheduses suurendab nende eeterlike õlide sisaldust.

Kummeliõisi hakatakse koguma, mil enamik õisi on puhkenud. Kuna uusi avanenud õisi tuleb järjest juurde, saab neid koguda 2-3 korda suve jooksul. Pärast kogumist õied asetatakse kiiresti kuivama varjulisse, tuuletõmbusega kohta õhukese kihina.

Kuigi ülitundlikel inimestel võib kummeli tarvitamine põhjustada allergilisi reaktsioone, on kummel endiselt tõhus ravivahend mitmesuguste tervisehädade korral.

Kummeliteed kasutatakse desinfitseeriva ja põletikuvastase toime tõttu kõhugaaside korral, samuti mao- ja kaksteistsõrmikhaavandite korral. Soodustab uriini- ja sapieritust ning ergutab seedimist. Külmetushaiguste korral ajab kummelitee higistama.

Kummeliteega pesemine parandab haavu ja nahahaigusi, paiseid ja ekseeme. Teega suu loputamine ja kurgu kuristamine parandab haavu ning ravib põletikke. Kummeliteega blondide juuste loputamine annab neile kauni kuldse läike.

Tee valmistamiseks võtta 1 spl õisi 1 kl kuuma vee kohta ja lasta tõmmata, kuid mitte keeta.