Tänapäeval on teadlased tõestanud ka kiuslike taimede olemasolu, mis teistest kiiremini kasvades varjutavad väiksemaid taimi, varastavad rohkem vett, päikest ja toitaineid, kui neile tegelikult vajalik.

Kooseksisteerimine põhineb vastastikkusel abil

Taimed ei kasva koos, kui nad teineteisele midagi pakkuda ei suuda. Nii võib üks pakkuda toitaineid ja teine haiguseid eemale peletada. Hea kaaslane meelitada ligi kasulikke putukaid ja eemale kahjureid. Tavaliselt pakub tugevam taim nõrgemale kaitset tuule ja külma eest ning on võimeline isegi suuremaid loomi eemale ajama.

Ja siis on sobimatud kaaslased, keda ei tohiks mingil juhul kõrvuti panna. Taimed, kes konkureerivad samadele toitainetele võivad üksteist väsitada. Niisamuti võivad levima hakata haigused ja kahjurid.

Väldi köögiviljade kasvatamist suurte lappide või pikkade ridadena

Ühe kindla köögivilja suurel alal kasvatamine tõmbab kahjureid ligi, seepärast on oluline istutada hulka ka lilli ja ürte. Viimaste lõhn ning värvimuutus ajab kahjurid segadusse ning köögivilja leidmine muutub neile keeruliseks.

Maitsetaimede lähedus aitab viljade maitseomadusi parandada

Tomati maitse muutub hõrguks tänu basiilikule ja piparmündile. Aed-harakputk muudab kapsa maitsekamaks, samas kui murulauk mõjub hästi porganditele ja till parandab punapeedi, herneste, kurgi ning ubade maitseid.

Hernestele on heaks kaaslaseks oad, till, kapsas ja porgand; Kindlasti ei ole neid soovitav aga samale peenrale panna koos porrulaugu, sibula, küüslaugu ja tomatiga.

Kapsaga näiteks passib hästi kokku iisop, kartul, peiulill,ja salvei; samalt peenralt võiks eemale hoida maasikad ja sibulad.

Maasikatega sobivad hästi koos kasvatada sibul ning küüslauk, head kooslust ei anna aga herned ja oad.