• Külvates herned juba aprilli lõpus, on oluliselt väiksem tõenäosus kahjurite massiliseks rünnakuks. Ka on positiivne, et maitsvaid suutäisi saab peenralt juba kuni paar nädalat varem kui harjumuspärane on.
  • Herned on väga ahvatlevad lindudele. Äsjakülvatud ning idanevad seemned ja tõusmed tuleks seetõttu katta võrgu või kattelooriga - nii ei pääse paharetid hernepeenrasse tuulama. Katteloor on parem valik, kuna viimane hoab peenras nii sooja kui ka niiskust ning taimed edenevad kiiremini. Katte võib eemaldada siis, kui tekib juba vajadus noori taimi toestada.
  • Hernes kuulub nende kultuuride hulka, kes ei talu endale järgnevust külvikorras ehk järgmisel aastal ei maksa samas kohas hernest kasvatada. Saagid vähenevad tunduvalt eelkõige kahjurite ja haiguste leviku tõttu – eriti ontlik on siis juurepõletik. Herne eelviljaks ei sobi ka teised liblikõielised kultuurid ja porgand, sest ka siis võib tekkida probleeme kahjustajatega. Samale põllule ei soovitata hernest külvata enne 4-5 aasta möödumist. Teistele köögiviljadele on hernes ise väga heaks eelviljaks.
  • Et värskeid herneid jätkuks kauem, võib neid külvata kevade ja varasuve jooksul iga paari nädala tagant. Samuti on hea kasutada erineva valmimisajaga sorte. Poes herneseemet valides pööra kindlasti tähelepanu, kas sort on varane, keskvalmiv või hiline ja vali kõigist üks.