Kõik soovitatavad sordid, millest juttu tuleb, on suhteliselt talvekindlad.

Sort 'Arthur' võiks Jänese hinnangul kindlasti olla. Tegemist on hästi saagika, ilusate mustjaspunaste suurte ja maitsvate viljadega kirsiga. Tolmuandjateks sobivad 'Polli murel', 'Mupi' ja 'Leningradi must'. Ta lisas, et kuna meie maguskirsisordid õitsevad praktiliselt üheaegselt, siis tegelikult pole väga suurt vahet, milline on kõrval olev sort.

Uuematest tasub võtta 'Elle', kes on varavalmiv (jaanipäeva paiku), saagikas, suurte viljadega ning hele- või tumepunaste viljadega sõltuvalt päikese rohkusest. Tolmuandjad on 'Arthur', 'Meelika', 'Karmel' ja 'Leningradi must'.

Sort 'Kaspar' on saagikas, keskvalmiv (juuli esimene pool), viljad suured, tume- või mustjaspunased, ümarad ning väga hea vürtsika maitsega. Jänese sõnul ei kasva puu kõrgeks ja on hõreda võraga. Tolmuandjad on 'Arthur', 'Meelika', 'Dönisseni kollane´.

Saagikas, suureviljaline ja väga maitsev on keskvalmiv 'Mupi'. Vili südajas ja tumepunane. Tolmuandjad  'Arthur',  'Norri' ja 'Polli murel'.

Sort 'Anu' on veel vähe levinud. Vili on suur, ümar, tiheda viljalihaga, mustjaspunane ning mõnusa maitsega. Valmib hilja ehk juuli teisel poolel. Puu on suhteliselt tugeva kasvuga. Tolmuandjateks sobivad 'Arthur', 'Meelika', 'Mupi' ja 'Madissoni roosa'.

Jänes soovitab võtta ka sorti 'Ene', kes sai sorditunnistuse mullu detsembris, aga teda on praegu veel vähe paljundatud.  Keskvalmiv sort on hästi saagikas - puult on saadud 30 kg saaki. Tolmuandjateks sobivad 'Meelika', 'Elle' ja 'Arthur'.

Kindlasti soovitab Jänes ka juba tuntud sorti 'Meelika', kes suudab oma õietolmuga suhteliselt normaalselt viljastuda. Hästi saagikas,  ent viimastel talvedel on kippunud olema talveõrn. Viljad on peaaegu mustad, väiksepoolsed, ent väga hea maitsega.

Uue sordina toob Jänes esile Leedust pärit sordi 'Jurgita', kellel tumepunased, eriti suured viljad ning ise üpris saagikas. Puu on väikesepoolne. Spetsiifilist tolmuandjat pole veel välja selgitatud, aga ´Arthuri´ ja ´Anu´ läheduses kannab hästi. "Usun, et see sort saab populaarseks," kinnitas Jänes.

Eelpool sai käsitletud tumedaid maguskirsse, ent on ka häid heledaid sorte, millest lugu peetakse. Jänese sõnul eelistavad mõned just kollast maguskirssi, sest linnud ei pidavat seda nii palju ründama. Heledad sordid on 'Dönisseni kollane', 'Elton' ja 'Polli murel'. Kuigi 'Madissoni roosa' on helepunane, võib tedagi liigitada heledamate hulka.

Maguskirsse Jänese sõnul palju ei lõigata. Aga võra ei tohiks väga tihedaks lasta. Parem on seda juba algusest peale püüda hoida hõredamana, sest siis saavad viljad rohkem päikest, õhk käib hästi läbi ja ka haiguseid ja kahjureid esineb vähem.  Kindlasti teha kevadeti hoolduslõikust, mille käigus eemaldatakse kuivanud ja murdunud oksad.

Hapukirssidest soovitab Jänes uut ja huvitavat  sorti 'Novella', kellelt saadi mullu esimene ilus saak. Ta lisas, et hapukirsi kohta valmisid viljad varakult ehk juuli esimesel nädalal. Sort on isetolmleja ning talvekindel. Viljad on ilusad, suured ja tumepunased. Puu ise keskmist kasvu.

Veel toob Jänes esile sordi 'Turgenevka', kes samuti hea isetolmleja, ilusate viljadega, saagikas ning päris hea talvekindlusega. Oluline on teada, et õiepungad on tal talveõrnad ning väga karmi talve korral suur osa neist hukkub.

Paaril viimasel aastakümnel on hapukirsid jäänud ebasoosingusse, kuna neid kipub kimbutama lehevarisemistõbi. Nakatunud puudel variseb juba juuli lõpus peaaegu kogu lehestik ning seetõttu lähevad puud talvele vastu nõrgestatuina. Kui juhtub olema karm talv, siis puu kas hukkub või jääb kõvasti põdema. Eelpool nimetatud 'Turgenevka' on aga suhteliselt vastupidav lehevarisemistõvele.

Jänese sõnul on uue sordina turule tulnud 'Šokoladnitsa', kelle istikuid kuuldavasti erapuukoolides juba müüakse.  Polli katseaias ei ole sort veel kandeikka jõudnud, on aga võrasse poogituna näidanud varast valmimisaega ning andnud ilusaid tumepunaseid  ja heamaitselisi vilju.