Tavainimene puutub köömnetega kõige rohkem kokku just igapäevase leiva söömisel, kusjuures need maitserikkad seemned sobivad edukalt igasuguste leibade koostisse. Eestis hakati köömneid lisama eeskätt rukkipüülijahust tehtud peenleibadele, et tasakaalustada nende tavalisest mõnevõrra magusamat maitset.

Maitseandjatena kasutati köömneid ka karaskites. Muudest küpsetistest kohtab köömneid teatud soolaka maitsega küpsisesortides ja mõningates pirukates. Eestlastele omastest toitudest maitsestatakse köömnetega veel ka hapukapsaid ja sõira. Kapsad on köömnetega sobivas maitsevahekorras lausa igal kujul, nii värskelt, kuumutatult kui hapendatult. Kuid köömned sobivad maitselisandiks praadidele, suppidele, köögiviljatoitudele, sealhulgas ka kartulist valmistatud roogadele ning salatitele. Hästi käivad kokku köömned ning peedi-, porgandi- ja spinatitoidud.