Väga ohtlik on asetada purke lahtiselt üksteise otsa, sest kui need peaksid kukkuma hakkama, on koristamist rohkem kui rubla eest.

Puidust veinikastid

Üks variant on küsida kauplustest või tuttavatelt vahva puidust veinikast (või mitu) ning hoidised sinna sisse asetada. Kui kaste on mitu, saab purke sisu järgi jagada ning veinikastidele kleepida ka sildid jutuga, mida ja kui palju seal sees on.

Kastid püsivad üksteise peal hästi, on efektsed ega võta palju ruumi.

Neidsamu kaste võib edukalt kasutada ka sahtlitena, kui majapidamises on mõni kõrgematel jalgadel kummut, kapp või riiul. Mõnel veinikastil on külje peal tõstmiseks ka nöörist sangad, mis sobivad nagu valatult “sahtlinuppudeks”.

Riiul seinale

Seenepurk riiulil
Väga lihtsa vaevaga saab uue riiuli köögi- või esikuseinale, kui osta poest mõned riiulikandurid (müügil igas ehituspoes suures valikus) ning riiulimoodul. Vaja läheb muidugi ka paari kruvi ning akutrelli.

Kandurid kinnitage riiuli külge ja valmis riiul seinale. Muidugi tuleb kipsseina puhul kasutada õigeid tüübleid ning mitte valida kõike pikemaid riiulimooduleid, sest eelkõige peab riiul suutma sinna asetatud koormat kanda.

Mõni kandur sobib kenasti riiulit toetama ka ülevaltpoolt, niimoodi tekib riiulile serv. Kui on aega ja tahtmist, oleks soovitatav puidust riiul üle lakkida, peitsida või värvida, et see kauem ilus püsiks. Riiuli serva võib kaunistada pitsiribaga.