Erinevad võrgud. Üks tõhusamaid tõrjeviise. Marjapõõsaste ja -puhmaste katmiseks on saada erineva silmasuurusega plastist võrke. Neid saab osta nii valmis mõõdus kui ka omale sobivas suuruses tükina. Eriti head, tugevad ja vastupiodavad on kalameeste pärand - kalavõrgud. Et linnud ei pääseks läbi võrgu pealtpoolt marju nokkima, asetada võrgud marjapõõsastest–puhmastest veidi kõrgemale, tokkidele või spetsiaalsele raamile. Võrkude alumine serv peaks jääma nii, et linnud ei pääseks võrgu alla. Võrke käia regulaarselt kontrollimas, kas mõni lind pole sinna sisse jäänud, et siis teda vajadusel lahti päästa. Ka võivad võrkudesse takerduda pisemad loomad nagu siilid ja jänesed.

Helkivad ja läikivad lindid. Sobivad nii foolium- kui läikivast pakkekilest ribad, mis kinnitada nöörile või teivaste otsa. Need omakorda asetada maapinnast nii kõrgele, et neil oleks tuules liikumiseks piisavalt ruumi. 

Punaseks värvitud kivikesed. Korjata marjadega samasuuri kivikesi, värvida need punaseks ja asetada siis lindudele „pettemarjadeks“ maasikapeenrasse.

Erinevaid hääli ja müra tekitavad vahendid. Kasutusel on erinevad heliseadeldised, mis matkivad röövlindude häälitsusi. Lindude peletamiseks kasutatakse ka tuulejõul liikuvad kolisevad tiivikud ja muid „häälemasinaid“. Suuremate linnuparvede laialiajamiseks kasutatakse ka gaaskahureid ja muud pürotehnikat. Tihtilugu on sellised „häälitsejad“ pigem naabrite, küla- ja pererahva öörahu rikkujad kui linnupeletajad.

Linnupeletuspall. Spetsiaalne täispuhutav PVC-st pall lindude peletamiseks. Pallil on „röövlinnu silmi“ imiteeriv joonis. Vajadusel saab aias asukohta muutes kergesti ümber tõsta. Kinnitada nii, et tugevam tuul ei saaks palli ära viia. 

CD-toorikud. CD-toorikud liiguvad kergesti tuules ja helgivad päikesevalguses. Vanad CD-d ajada nöörile või kinnitada kruviga kolmnurksele puuklotsile. Seejaärel riputada kas puude või teiba külge.

Plastpudelid. Plastpudelid täita vähese liiva- või veega, peale kleepida laiem läikiv teip, helkurpael või fooliumriba. Pudelid riputada sarnaselt CD-toorikutele.

Hernehirmuti. Vana hea klassikaline viis. Tõhusus kaheldava väärtusega, kuid lõbus ja vahva tegelane perega koos meisterdamiseks. Valmistamisel jälgida, et hirmutis liiguks tuule käes, matkides sedasi liigutavat inimest.