Ärge unustage, et kuusk vajab värskuse säilitamiseks vett. Kuusetüve lõikepind peab olema kogu aeg vees, sest kuivale jäädes moodustub kuivanud mahlast kork ning puu ei võta enam vett sisse ka siis, kui nõu uuesti veega täita.

Juhul kui niisugune õnnetus on juhtunud, tuleb kuusepuu jalast välja võtta ja lõigata tüvi paari sentimeetri jagu lühemaks. Tasub ka arvestada, et esimesel ööpäeval vajab jõulukuusk vähemalt kaks liitrit vett, edaspidi kulub umbes liitri jagu vett päevas. Kontrollige vee olemasolu iga päev.

Pakkugu jõulupuu kui tahes suurt rõõmu, ühel päeval tuleb pudenevate okastega ja suurema osa oma ilust kaotanud kuusk toast välja viia.

On kurb näha pere jõulurõõmu prügikasti kõrval abitult vedelemas, selle asemel võiks pühadetooja korraliku lõkkega väärikalt ära saata. Selle pealtnäha lihtsa teoga näitame, et suhtume loodusesse austusega ega raiska seda huupi.

Lisaks võiks järgmiseks aastaks seada endale eesmärgi istutada metsa paar noort kuusekest, kellest võiksid tulevikus saada tõeliselt suured puud.