Suvi on viimastel päevadel näidanud oma vihmast palet ja muru kasvab tublide aednike kurvastuseks liiga kiiresti. Sigre Parm soovitab leida muruniitmiseks kuivema aja, kui hommikune kaste või vihmavesi on ära kuivanud ning taimejuured taas tugevalt maa sees kinni. Vihamsel ajal tasub olla ettevaatlik ka rehitsemisega, kuna märjad rohulibled rebenevad kergesti ning pinnakate saab kahjustada. „Õnneks on sellisteks oludeks olemas spetsiaalsed rehad. Aiakaupade tootjal Fiskars`il on disainitud lehereha, mille lai pea, painduvad ja kumerad piid on õrnad ning igati sobivad sellistes tingimustes töötamiseks,“ selgitab Sigre Parm.

Mida lähemal on sügis, seda harvemini vajab muru niitmist. Kevadel on enne esimest niitmist hea lasta murul kasvada tavapärasest veidi pikemaks, seejärel see niita ning jätta murule. Nii saab värskelt tärganud murutaim jõudu ning esimene rohukate on seeläbi vastupidavam. Sigre Parmu sõnul tuleks sügisel aga toimida teisiti: olla hoolas, niidetud muru kokku riisuda ja seda näiteks kompostina kasutada. Selline töö on oluliselt lihtsam, kui kasutada kogujaga muruniidukit. Sügisesene riisumise on vajalik, kuna õhuniiskus loob tingimused nii sambla, hallituse kui ka seente arenguks, mis takistavad murul kasvada.

Enne talveund on kasulik muru väetada, kuna see muudab muru talvekülmale vastupidavamaks. Kindlasti tasub valida vähese lämmastikusisaldusega spetsiaalsed sügisväetised. Sigre Parmu soovitusel tuleb erinevatel aastaaegadel kasutada erinevaid väetiseid. “Kevadel paneb lämmastik muru kiirelt kasvama. Sügisel aga tuleks rohuvaipa turgutada rikkalike toitainetega, mis aitavad kaasa juure tugevale juurdumisele ning muru peab seeläbi talvistes tingimustes paremini vastu,“ selgitab Sigre Parm. Väetada ei maksa aga märga muru, sest väetisegraanulid jäävad muruliblede külge ja kõrvetavad neid. Parim aeg väetamiseks on kuiv ilm. Hilisem vihm lahustab väetise ning viib vajalikud toitained murukamarasse. Hooldamistöödena võib samuti teha samblatõrjet, muru õhutada ning loomulikult ka uut muruala rajada.

Üha kasvavam trend on looduslikuna mõjuva lillemuru külvamine, mis vajab küll väga hoolikat rajamist, kuid samas vähem hooldust. Populaarne on ka niinimetatud kunstniitmine, kus kujundid niidetakse muru sisse, luuakse reljeefsust või jäetakse mõni looduslikult õitsev ala päris niitmata.