Seller on nii köögivili kui maitsetaim, kuid varsseller (Apium graveolens var. dulce) nagu juursellergi pigem köögivili kui maitsetaim. Ettekasvatatud taimed võib peenrasse panna alles püsivate soojade saabudes. Enne väljaistutamist peab neid välisõhuga harjutama, st karastama. Juurselleri kasvuaeg on 150–200 päeva, kuid varsselleril on see lühem – 140–160 päeva, lehtselleril ainult 80–90 päeva.

Maalehe Raamatu “Till aias ja köögis” autor Tiiu Väinsaar soovitab varsselleri kasvatamisel reavaheks 30–40 cm ja taimevaheks reas 15–20 cm. Mida tihedam taimevahe, seda õrnemad, pikemad ning maitsvamad on varred. Olenevalt sordist peab varssellerit muldama rohkem või vähem. Pleegitamist vajavate sortide puhul tuleb seda suve teisel poolel korrata niikaua, kuni varred on mullas. Seejuures on vaja olla väga tähelepanelik, sest muld ei tohi sattuda lehekodariku keskele, kust taim ajab välja uusi lehevarsi.

Vanu sorte ajatati õige maitse saamiseks ka pimedas. Kasulik on kasvatada muldamist mittevajavaid sorte, millest üks kiidetuimaid on ‘Tall Utah’.

Niisugune sortide hooldusnõude erinevus rõhutab veel kord, kui tähtis on teada taime sordinime. Paraku peetakse selle küsimist lihtsalt pirtsutamiseks või peenutsemiseks.

Varsselleri peate koristama varasügisel, kuna ta ei talu väikseimatki öökülma. Külm teeb varred sitkeks, ka maitse halveneb. Tegelikult algab varsselleri koristus juba jaanipäeva paiku, kestes sügiseste öökülmade tulekuni.

Varsselleri peate lõikama ühes juurekaela tükiga, et varred koos püsiksid. Lehed eemaldage ja kuivatage. Neid kasutage ravimteeks või toidu maitsestamiseks. Lehti võite ka sügavkülmikusse panna. Koristamisel lõigatud varsselleri lehestiku südames kasvanud varred koos õrnade lehtedega on eriti head – lausa delikatess. Need tuleks tarvitada võrdlemisi kiiresti, sest kilekotti pakitult säilivad nad külmikus vaid paar nädalat.

Varsi võite pikemat aega hoida kilekotis, milles on õhuaugud, jahedas (2–4°) panipaigas. Tervelt ülesvõetud taim säilib keldris niiskes liivas kuni üks kuu, aga siis ei tohi samas ruumis olla õunu ega teisi etüleeni eraldavaid vilju.

Kõige kauem ja paremini seisab varsseller sügavkülmikus. Selleks lõigake varred tükkideks, kupatage neid paar minutit ning pange portsjonitena õhukindlalt suletavatesse kilekottidesse.

Kui otsustate varssellerit kuivatada, tehke seda ositi – varred ja lehed eraldi, sest kuivamise aeg on neil erinev.

Varsi võite veel hapendada koos teiste köögiviljadega või siis omaette.

Eriti hea on varsseller vähe kaloreid andva aedviljana kehakaalu langetajatele.