Küüslauku loetakse jaheda kliima taimeks. Juba temperatuuril +1° hakkavad tal arenema juured ja veidi soojemas ka lehed.

Üldiselt soovitatakse taliküüslauk maha istutada 1–1,5 kuud enne püsivate külmade saabumist.

Kui paljude aastate keskmisena juhtub see Mandri-Eestis novembri teises pooles, siis nagu tänavune talv näitab, ei pruugi see alati nii olla.

Küüslauk on üsna külmakindel taim ning ka sügisel tärganud taimed elavad korraliku lumikatte all talve ilusti üle. Sügisel tärganud taimedel võib talvitumine probleemiks osutuda siis, kui külma on alla –15° ja lund ei ole piisavalt.

Juurdunud, kuid mitte tärganud küüslaugud taluvad ka –20° külma, ja seda isegi puuduva lumikatte korral. Kui miinuskraade on aga alla selle või on kasvukoht tuultele avatud, võib pakane ka mullas talvituvale küüslaugule liiga teha.

Väiksemal pinnal kasvatades võib taimeridadele panna katteks õlgi, turvast või komposti, suurema kasvupinna puhul on see tülikas.

Sarnaselt taliteraviljadega ei talu ka küüslauk talviseid üleujutusi, mis kaasnevad külma- ja sulaperioodide vaheldumisega.

Eesti Maaülikoolis läbi viidud taliküüslaugu istutusaegade katses tehti esimesed istutused septembri alguses. Viimaste istutuste ajal olid need juba tärganud ja umbes 10 cm kõrgused. Sellest hoolimata ei olnud järgneval aastal saagikuses suuri erinevusi. Katseaastal oli põllul 15–20 cm paksune lumekiht.  

Kokkuvõtvalt: kui ilma lumeta väga suurt külma ei tule, elavad tärganud taliküüslaugud talve kenasti üle.