Kuressaare Agricenteri agronoom-müüja Sirje Avingu ütles Saarte Häälele, et paljudes aiapidajates on väikepakendi kadumine tekitanud suurt pahameelt. Veel möödunud aastal oli lehemädaniku vastast taimekaitsevahendit võimalik osta ka 0,1 või 0,2 liitrises pakendis, millest paljudele jätkus kaheks aastaks.

Eesti aiandusliidu tegevjuht Raimond Strastin ütles, et aiandusliit on eelkõige ikkagi aiandustootjate esindaja. “Potipõllumehed nurisevad erinevate asjade üle ja kuna nende mahud on väiksed, siis ma saan neist täiesti aru, kui ühel või teisel juhul mingid kogused nende vajadustele ei vasta,” sõnas Strastin, kelle sõnul on väikepakend kauba tootjale kulukas ja küsimus on selles, kas tootja tahab teha täiendavat kulutust Saaremaa või Võrumaa kümne pisikese põllumehe pärast. Strastin näeb lahendust aiapidajate koostöös: tuleb punt kokku võtta ja osta liiter preparaati kamba peale.

Taimekaitsevahendite maaletooja AS Baltic Agro taimekaitse tootejuht Elo Tuubel ütles, et pakendite üle on nurisetud juba aastaid ja ilmselt jätkub rahulolematus ka tulevikus. Probleem on aga selles, et väikepakendi tegemine on isegi terve Baltikumi mahtude juures üle mõistuse kallis.

Loe edasi Saarte Häälest.