Kadrioru Pargi juhataja ning festivali korraldajate hulka kuuluv Ain Järve sõnul kasutatakse klaasi, peegleid ning pleksiklaasi Kesk-Euroopas väga palju. Kuna sealsed aiad on väga väikesed, siis abivahendeid kasutades saab ruumi suurusega väga hästi mängida ning tekitada optilisi illusioone.
Samas tunnistab Järve, et valguse ning värvi tabamine aedades on väga raske ülesanne. "Tuleb õigesti valida taimi, et need kokku sobiksid ning hakkasid mängima valguses ja varjus," sõnas ta. "Kolme kuu jooksul saab olema põnev seda kõike jälgida."

"Feng shui aedades saab aimdust idamaa kultuurist," lisas Järve. "Luuakse idamaiseid tervikaedu, kus inimene tunneks end turvaliselt."

Mõlemad aiandusspetsialistid märkisid, et plaanide järgi on lõppteostust siiski keeruline hinnata. Varasemalt on nii mõnegi plaani teostus erinenud kavandist märkimisväärselt. Seni on olnud vaid üksikuid libastumisi. Järve toob näiteks Haiti katastroofi mälestuseks tehtud aia, kus tühjust sümboliseerinud võilill ei kandnud välja oma eesmärki. Mai Lepp lisas, et vahest pakutakse üle. "Kui aed on väike ning sinna pannakse skulptuure, purskkaevusid ja muid detaile väga palju, siis tekitab see segadust, teeb üldpildi rahutuks"

Sel suvel rajavad 50m2 aedu 28 osalejat, kellest 14 osalevad esmakordselt. Seitse osalejat on välismaalt: Soomest, Leedust, Venemaalt, Makedooniast, Prantsusmaalt, Saksamaalt ja Ungarist.
Neljandat aastat järjest tulevad festivalile viis osalejat: Helsingi, Moskva, Eesti Maaülikool, Luua Metsanduskool ja Topiary Art Today koos Eesti Kunstiakadeemia keraamikaosakonnaga.

Lepp tunnistas, et soovijaid oli rohkem, ent paljude osalus jäi sponsorite puudumise taha. Aedade ehitamine on üsna kulukas. Esimesel aastal jäi aedade maksumus vahemikku 13 000 kuni 140 000 krooni.

Aiad avatakse kõikidele huvilistele pidulikult 25. mail kl 19 Tallinnas Tornide väljakul. Iga aia juurde on lisatud ka tema lugu.

Korraldajad soovitavad aedu vaatama tulla kohe ning kindlasti peale esimest suurt vihma, mis paneb taimed kasvama ning muudab pilti väga palju.

"Tulge vaatama iga kahe nädala tagant, siis näete muutumisi palju paremini," soovitas Lepp.

Infot festivali kohta leiab siit http://www.lillefestival.tallinn.ee/