Milline toon lõnga värvimisel saadakse sõltub kasutatavate õite hulgast ja liigist, puhtamad toonid saab, kui õit ümbritsev roheline osa eemaldada. Samuti mõjutab värvimist kasutatav peits, värvimisele kuluv aeg ja värvitav lõng. Suurem kogus õielehti annab tumedamad toonid, tumedamad toonid saadakse ka kui lõnga hoida pikemalt värvivedelikus. Teistkordsel värvimisel on toonid heledamad. Tulgu see tulemus milline tahes, mahedad looduslähedased toonid sobivad hiljem kindaid-sokke kududes omavahel kokku igal juhul.

Värvimiseks läheb vaja:
* 100 g villast lõnga
* 100 g või enam õie kroonlehti
* maarjajääd (kaaliumalumiiniumsulfaat) 10-25% lõnga kogusest

Lõnga värvimiseks sobib roostevaba või emaileeritud pott. Nõu suurus võiks olla nii suur, et värvitav lõng sinna kenasti ära mahuks ning jääks ruumi selle vabalt liigutamiseks. Kord värvimiseks kasutusele võetud pott jäägu edaspidi vaid värvimiseks. Sama kehtib muude tarvikute juures, mida värvimisel kasutatakse.

Värvivedeliku valmistamiseks asetada õie kroonlehed keevasse vette, kuumutada tasasel tulel tund aega, ning lasta jahtuda umbes 40º C-ni. Saadud värvivedelik kurnata.
Värvivedelikku asetada eelnevalt pestud, kuid märg lõngaviht ning soojas vees lahustatud maarjajää. Tõsta vedeliku temperatuuri kuni 80º-90º C -ni seda aegajalt segades. Segamine laseb lõngal ühtlasemalt värvuda. Jälgida, et lõng oleks üleni värvivedelikus. Lõnga kuumutada (mitte keeta) tund aega seda aeg-ajalt segades. Seejärel lasta värvivedelikul koos lõngaga jahtuda umbes 40º-ni. Lõngast pigistada (hea oleks kasutada kummikindaid) suurem osa värviveest välja ning lopudada soojas vees, kuni loputusvesi jääb puhtaks. Lõpuks asetada värvunud lõngaviht kuivama.

Kuna peale esimest korda jääb värvivedelikku veel arvestatav kogus värvi, võib seal veel teist korda lõnga värvida, tulemuseks on pisut heledamad toonid, kui esimesel korral.