Väikesed, rohtsed ja kiire kasvuga taimed, nagu näiteks erinevad püsililled ja maitsetaimed juurduvad ka väga kiiresti. Soodsatel ilmastikutingimustel kahe kuni kolme nädalaga.

Suuremad potis kasvatatud taimed: erinevad põõsad, roosid, ronitaimed, marikultuurid vajavad juurdumiseks 4-5 nädalat. Selle ajaga suudavad nad kasvatada piisavalt uusi narmasjuuri, et end korralikult maa külge kinnitada.

Suured puud ja okaspuud, samuti viljapuud juurduvad ehk pisut kauem, kuid sügisese istutuse puhul pole ka see probleem - kui taimed korralikult kinnitada, et nad hilissügise tormidega pidevalt ei kõigu, võivad nad rahulikult ka talve maa sees ära puhata ning kevadel juurdumisega jätkata, kui nad seda veel täielikult teha ei jõudnud. Suurematel puudel tuleb toestust hoida ümber vähemalt aasta.

Potis kasvanud istikutel on oluline juurepalli enne istutamist mitmest küljest kahti harutada, see kiirendab oluliselt narmasjuurte teket ja juurdumist tervikuna.

Sügisel istutatavad lillesibulad aga, peavad jõudma oma juured välja ajada, vastasel korral võivad nad talvel hukkuda. Selleks kulub olenevalt liigist keskmiselt 4 nädalat. Sama kehtib ka taliküüslaugu kohta.

Seega ka oktoobri lõpus võib meie tingimustes veel rahulikult istutada taimi ja ka lillesibulaid ning küüslauku.