Pakenditel leidub infot külvimuldade koostise ja happesuse kohta.

Kekkila külvimuld

Sisaldab peent heledat turvast ja liiva, ideaalne kasvualus väikestele nõrkade juurtega taimedele.

Külvimuld on neutraliseeritud ja mõõdukalt väetatud ning sisaldab juurdumist parandavat huumushappe preparaati.

Kevadine ettekülv

Mulla koostis: vees lahustuv lämmastik: 260 mg/l; fosfor: 50 mg/l; kaalium: 450 mg/l; Ph 6,0

Ussimo ettekasvatussegu biohuumusega

Universaalne segu seemnete külviks ja taimede ettekasvatamiseks ning alla kahekuulise kasvuperioodiga taimedele, kes vajavad kasvuks nõrgalt happelist mulda. Segu sisaldab biohuumust, heledat kvaliteetturvast, liiva ja dolomiidituhka.

Kevadine ettekülv

Mulla koostis: nitraadid: 50-150 mg/l; fosfor: 100-400 mg/l; kaalium: 1-2 g/l; Ph 5,6-6,5

Mis on biohuumus? See on vihmaussisõnnik, mis on orgaaniline väetis, mis saadakse orgaanilise aine ümbertöötlemisel sönnikuussidega. Kasutamise eelised: taimedele kergesti omastatav, kasvu kiirendav ja saagikust suurendav.

Väetamine: pikema kasvuperioodiga taimede puhul piisab lisaväetamisest biohuumuse- või selle leotisega. Mineraalväetise andmine ei ole vajalik.

Biolani külvi- ja pikeerimismuld

Hele ja tumeda kasvuturba ning liiva segu on sobilik külviks ja taimede pikeerimiseks. Segu on valmistatud heledast kasvuturbast, millele on lisatud liiva. Peeneteraline pikeerimismuld sobib ka kasutamiseks väikseaugulistes istutuskastides ja pottides.

Mulla koostis: lämmastik: 75 mg/l; fosfor: 35 mg/l; kaalium 130 mg/l; Ph 6,0

Väetamine: külvi- ja pikeerimismuld sisaldab juba põhiväetist. Hooldusväetamisega võib alustada siis, kui taimedel on juba paar lehte, tavaliselt 2-3 nädalat pärast külvi. Hooldusväetamiseks soovitame Biolani Looduslikku Toitevedelikku või Biolani Looduslikku Toitepulka.

Kevadine ettekülv

Külvimuldade testimisel on katsejänesteks tomati sordid 'Red Cherry' ja 'Golden Currant', vöödiline tomat 'Tigerella', kirsstomati sort 'Chocolate Cherry', paprika sordid 'Marconi ja 'Telimena', aedsalat 'Frisee de Beauregard' ning lavendel.

Kevadine ettekülv

Taimed kasvavad aknalaual, kastame neid vastavalt vajadusele mitu korda päevas. Välja on tulnud mõned kirsstomati, vöödilise tomati, samuti paprika 'Marconi' ja aedsalati taimekesed.

Nüüdsest hakkab Maakodu toimetus oma muljeid jagama igal nädalal. Jagage ka teie meiega oma muljeid külvimuldade kohta.