* Toas ettekasvatatud köögiviljataimi harjutage enne alalisele kasvukohale istutamist välisõhuga.

* Mullaomaduste parandamiseks andke peenramaale sõelutud kõdusõnnikut või komposmulda, need rikastavad mulda orgaanikaga ega lase tekkida mullakoorikul, millest tärkavail taimedel raske läbi tungida.

* Värske sõnnik sobib kurgi- ja kõrvitsapeenrale, mitte aga juurviljade ja lühiealiste kultuuride kasvatamiseks.

* Kuu alguses, kui seda pole siiani veel tehtud, tuleb korda seada kasvuhoone ja lavad. Mullapinna soojendamiseks võib selle katta kattelooriga, vajadusel tuleb kasvuhoones muld välja vahetada või tuua juurde uut ja viljakat kompostmulda ja kõdusõnnikut.

* Külmaõrnad tomati-, paprika- ja kurgitaimed saab kilekasvuhoonesse istutada siis, kui muld ja välisõhk on piisavalt soojenenud, so mai teisel poolel. Ka siis tuleb valmis olla öökülmadeks ning taimi kattelooriga kaitsta.

* Kui taimed on kasvuhoonesse istutatud, jälgida, et päikseliste päevadega sealne temperatuur liialt kõrgele ei tõuseks, vajadusel hoida uksed-aknad lahti.

* Seemneid külvake pigem hõredalt kui tihedalt, nii on seemnekulu väiksem ja hilisemad harvendustööd lihtsamad. Jälgida ka, et seemned saaks vajalikul määral kaetud mullaga.

* Kuu alguses, esimeste seas võib külvata jahedust taluvaid kultuure nagu porgand, redis, aedtill, naeris, salat, aedhernes, kaalikas. Külmaõrnad kultuurid, nagu punapeet, aeduba, kõrvitsalised jäägu kuu teise poolde. Kõrvitsalisi võib toas pottides ette kasvatada, nii saab taimedelt varem saaki.

* Kuu esimeses pooles võib avamaale istutada varajase peakapsa, kuu teises pooles istutage hiline peakapsas ja roos- ja lillkapsas. Tippsibula võib maha panna niipea, kui muld on soojenenud ja öökülmaoht on möödas.

* Taimede istutustööd tehke pilves ilmaga, nii juurduvad nad kiiremini ega jää põdema, peale istutamist ärge unustage taimi kasta.

* Et ristõielisi (kapsas, kaalikas, redis) ei ründaks maakirbud, puistake mullapinnale või noortele taimedele lehtpuutuhka.

* Noorte ja mahlaste rabarberivarte kiiremaks saamiseks katke taim katteloori või kilega. Kasvu kiirendab ka taimeümber ehitatud kast, mis pealt kile või klaasiga kaetakse. Veel enne, kui rabarber oma jõudsat kasvu alustab, võib taime vajadusel ümber istutada. 

* Kuigi enamjaolt on kuu külvamiste ja istutamiste päralt, saab aiamaalt ühtteist ka toidulauale noppida. Redised, murulauk ja talisibul on suurepärased võilevakattena aga ka toorsalatites. Murulauk ja talisibul kaunistavad ja maitsestavad kevadisi suppe. Rabarber sobib nii kookidesse kui kisselli sisse, usinavad panevad rabarberit sügavkülma või keedavad kompotti.