Rabarberiga on hea alustada aasta mahlahooaega. Esimese värske mahlana oleks ta meie toidulaual (lahjendatult veega) ja kuumutatult juba esimese hoidisena. Ta on eriti soositud ka jookide, kissellide ja küpsetiste toorainena. Jooke valmistades pole vaja varsi koorida, kuna koored annavad mahlale meeldiva punaka värvi.

Selleks, et rabarbrit sügavkülmas säilitada, on nüüd paras aeg, sest kevadel on noortes vartes oblikhappesisaldus 0,1%. Sügiseks tõuseb see peaaegu 0,5%-ni, mis pole tervisele enam kuigi kasulik, seega on parem säilitamiseks kasutada kevadist saaki.

Välja tuleks valida puitumata varred, pesta, koorida ning lõigata 1–2 cm pikkusteks tükkideks. Suruge tükid tihedalt kilekottidesse ja sulgege hermeetiliselt. Asetage jahutatud pakid sügavkülma. Neid saate lisada maasika, vaarika või muude marjade hoidistamisel. Rabarbri kompotivedelikuga võib asendada äädikat salatikastmes, lisades õli ja maitserohelist.

Teine viis külmutamiseks – suhkruga segatud rabarbritükid pakkige karpidesse ja külmutage. Tükid võite ka lihtsalt suhkrulahusega üle valada ja siis külmutada.

Rabarber sobib ka moosiks keeta, eriliselt hästi koos maasikatega. Sellise plaani puhul oleks hea seda teha juba esimestest maasikatest, vastasel juhul muutuvad rabarberivarred liialt puitunuks.

Kes grillimisest lugu peab, võiks proovida rabarbrit erinevates marinaadides kas või äädika asemel kasutada.