Antud kompositsioonis on valgete viljadega ardiisia. Kui valite aga punaste viljadega taime, siis otsustage poes sellise eksemplari kasuks, mille viljad ei ole veel küpsenud – nii saate nende värvumisele kaasa elada.

Hortes. Sügisesed lillekompositsioonid

Ardiisiat võib toas edukalt aastaid kasvatada. Asetage ardiisiapott valgesse, kuid otsese päikese eest varjatud paika. Talvel võib temperatuur olla umbes 15 °C ümber.

Kui sellist paika pole, kasvatage ardiisiat lihtsalt toas aknalaual. Kasvusubstraat peab olema kerge ning rikas õhu ja orgaaniliste ainete poolest .

Kastke ardiisiat nii, et muld jõuab kastmiskordade vahel taheneda. Suurendage kastmist veidike viljade aktiivse kasvamise ajal.

Aednik Astrid Lepik märgib, et toatingimustes on kõige raskem ehk tihedate ja efektsete viljakobarate saamine. Selleks võib õitseajal taimest möödudes aeg-ajalt näpuga õisikutes sobrada. See soodustab õite viljastumist ja ühtlasi ka viljade arengut.

Hortes. Sügisesed lillekompositsioonid

Laske Blossfeldi kalanhoel enne järgmist kastmist kuivada. Kasvuperioodil väetage üks kord kuus, puhkeperioodil väetada ei ole vaja. Parimaks toatemperatuuriks on 15-21 °C.

Hortes. Sügisesed lillekompositsioonid

Harilikku luuderohtu kastke kevadest sügiseni korrapäraselt, lastes enne kastmist mullapinnal pisut läbi kuivada. Ülejäänud ajal kastke vähem.

Väetamine peab olema roheliste toataimede väetisega vastavalt juhisele.

Kasvutemperatuur soe kuni jahe, talub lühiajaliselt kuni 15 °C. Mõned sordid on Eestis ka külmakindlad. Kasvamiseks eelistab hajusvalgust.

Liiga pikaks kasvanud võrseid võib tihedama kasvu ergutamiseks tugevalt tagasi lõigata. Igal kevadel soovitatav istutada ümber. Kuna tegemist on ronitaimega, sobib taim varbseintele, vitstugedele või amplitesse.

Hortes. Sügisesed lillekompositsioonid