* Kõrvits lõigake varre küljest ära terava noaga selliselt, et vilja külge jääks väike viljavars. See aitab kaasa paremale säilimisele.

* Võimalusel koristage kõrvitsad kuiva päikeselise ilmaga. Päikesega koristatud viljadel on parem maitse ja nad säilivad paremini.

* Kui olude sunnil tuleb kõrvitsad koristada niiske või isegi vihmase ilmaga, siis tuppa viies ärge hakkake neid kuivatama. Sellega võite vigastada kõrvitsa õrna koort, eriti kui lapi alla jääb terake mulda või liiva. Vigastatud koorega kõrvitsad aga ei seisa kuigi hästi. Pange märjad kõrvitsad ajalehe peale ja laske neil seal toatemperatuuril rahulikult kuivada.

* Säilimisele pange sellised kõrvitsad, mis on täiskasvanud, vigastusteta ja väikese viljavarrega. Väikesed ja/või vigastatud koorega viljad tarvitage toiduks esimesel võimalusel.

* Olenevalt sordist ja säilitamistingimustest püsivad talikõrvitsad tarbimiskõlbulikud kuni pool aastat (harva kauemgi). Sobivaim hoiutemperatuur on 14°, õhuniiskus 60–70%. Kui sooja on alla 10° ja ruum väga niiske (õhuniiskus üle 75%), hakkavad kõrvitsad kiiresti riknema.

* Säilitamiseks leidke kõrvitsatele koht, kus pole liiga soe ja kus püsib ühtlane õhuniiskus. Ei sobi küttekehade lähiümbrus.

* Lisaks tavapärasele säilitamisele saab kõrvitsat edukalt ka sügavkülmutada,