Vähem talvekindel on Honeoye, Elsanta ja Salsa, need sordid vajavad lumevaesel talvel katmist.

Juhul, kui maasikapeenras ei ole kasutatud kilet või peenravaipa multšina, võib taimed talveks katta õhukese põhukihiga, mis on kaitseks pakase ja talvekahjustuste eest. Sellisel juhul on kevadel peenral lisaks põhule eelmise aasta vanad lehed. Põhu koos vanade lehtedega võib varakevadel ära otse peenras ära põletada.

Nii vabaneme võimalikest kahjuritest ja taimehaigustest, kuid piisavalt kiire põletamise korral taimed ei kahjustu. Aeg tuleks valida selliselt, et maa on veel külmunud, kuid põhk ja lehed on kuivad.

Teine võimalus tõsta järgmise aasta saagikust ja vähendada talvekahjusid, on katteloori kasutamine. Lume puudumisel vähendab katteloor talvekahjustusi ja suurendab järgmise aasta saagivõimalusi.

Loor laotatakse taimedele sügisel, kui ööpäevane keskmine temperatuur on püsinud nädala jooksul alla +9. Õiealgmete areng katteloori all on kiirem kui avamaal. Samas liiga vara asetatud loor võib lükata õiealgmete eristumise edasi või põhjustada järgmisel aastal vaegarenenud õisi ning ebaloomuliku kujuga vilju. Liiga hilisel pealepanekul jääb soovitud tulemus aga osaliseks, sest õiealgmeid on juba eristunud. Loori võib taimedele jätta kuni kevadiste öökülmade lõpuni või varajase saagi saamiseks ka kauemaks. Erinevalt põhuga katmisest, saab katteloori alati kasutada ka kilemultši ja peenravaiba puhul.

Väga populaarne on istutada maasikataimi amplitesse. Kahjuks ei suuda taimed enamasti amplites talvituda. Amplisse istutatud maasikad tuleks kindlasti sügisel enne maa külmumist peenrasse istutada. Lisaks võib taimi katta kuuseokstega, peale maa külmumist ka turba, põhu või kuivanud puulehtedega. See peaks tagama nende hea tervise säilimise kevadeni.