Sordile omase maitse omandavad nad alles pärast mõningast (olenevalt sordist isegi paar kuud) seismist.

Uue sordi leidmine on keeruline. Lisaks vanadele headele sortidele on palju uusi ja vähemtuntud, kuid ometi häid ja maitsvaid, koduaeda sobivad talisorte. Viimaseid aitas välja valida Rõhu aia juhataja Madli Jalakas.

`Katre` Keskmine kuni suur vili on ümmargune, veidi kandiline. Rohekaskollast või rohekat vilja põhivarvust katab kerge punatriibuline kattevärvus. Kaetud kerge vahakorraga. Rohekasvalge viljaliha on tihe, mahlane ja magushapu maitsega. Seemnekamber on suletud. Sordi aretaja on Kalju Kask.

ANTEI
`Antei` Keskmine kuni suur vili on kooniline ja kantidega. Värvuselt rohekaspunane. Koor veidi tuhm ja tundub rasvane. Valkjasroheline viljaliha on tihe, magushapu ja väga mahlane. Seemnekamber poolavatud.
KULIKOVSKOJE

'Kulikovskoje' Keskmine kuni suur vili on kooniline. Kollast põhivärvusel punasetriibuline kattevärvus. Viljaliha tihe, suhteliselt mahlane, magushapu maitsega. Seemnekamber poolavatud. Sordi päritolumaaks Venemaa. 

VETERAN
`Veteran` Vili on keskmine kuni suur, ümar või ümarkooniline. Kollasel põhivärvusel punatriibuline katevärvus. Kollakas viljaliha on hapukasmagusa maitsega. Vili on kaetud vahakorraga ja tundub rasvane. Seemnekamber suletud. Sordi päritolumaaks Venemaa.
`Liivika` Keskmise suurusega vili on veidi munajas, piklik. Rohekaskollakale põhivärvusele lisandub
LIIVIKA
õrn punakas kattevärvus. Koor on veidi rasvane. Rohekasvalge tihe viljaliha on mahlane ja magushapu. Seemnekamber on suletud. Sordi on aretanud Kalju Kask.
`Forele` Keskmise suurusega vili on ilus ja ümar. Rohekas põhivärvus on kaetud punakasroosa kattevärvusega. Koor läikiv ja veidi rasvane. Rohekas
FORELE
viljaliha on mahlane ja tihe, hea magushapu maitsega. Seemnekamber suletud.