Külviks kasutan Biolani külvi- ja pikeerimismulda. Kasvatan vanu tuntud ja oma headust tõestanud sorte. Hübriidsordi, punaste viljadega ‘Bendigo’ seemned panen ühekaupa külvikassetti. Hübriidsordi seemned on küll kallid, kuid võin oma kogemuste põhjal kinnitada, et kulutus tasub end ära: see on tõesti ülimalt saagikas sort. Veel kasvatan tänavu sorte ‘Californian Wonder’ ja ‘Horizon’ – esimene on punaste, teine oranžide viljadega. Nende seemned lähevad külvikasti. Külvid katan liivaga, mis hoiab niiskust, idanemise ajal hoian peal ka õhukest toidukilet.

Tõusmed ilmuvad paprikal paari nädala pärast. Kui taimekestel on kasvanud kaks pärislehte, pikeerin nad suurematesse pottidesse. Kuigi aiandusspetsialistid ütlevad, et paprikataimed taluvad pikeerimist halvasti, pole mina seda märganud. Istutan neid ümber muidugi väga ettevaatlikult, et juuri mitte vigastada.

Võib-olla on nipp ka selles, et pikeerin taimed küllaltki viljakasse mulda, mis neid kosutab. Kunagi üks tuttav soovitas, et paprikaistikud võiksid kasvada võimalikult samasuguses mullas, nagu see on tulevases kasvukohas. Segan mulla oma aiamullast ja hobusõnniku kompostist, mida ostan aiapoest. Komposti lisan tunde järgi, arvan, et umbes kolmandiku mahust.

Kui taimed on suuremaks kasvanud, viin nad ööseks jahedasse esikusse, kus on 16–18 kraadi sooja. See väldib väljavenimist. Olen märganud, et jahedas ööbimine mõjub taimedele hästi, nad kasvavad tugevaks ja kompaktseks.

Päeval saavad taimed palju valgust, sest hoian neid suurel väljaehitatud aknal, mis avaneb itta, lõunasse ja läände.

Kasvuhoonesse istutan paprikad tavaliselt mai teisel nädal. See võib tunduda liiga vara, sest mais on vahel veel öökülmi. Kuid mul on oma süsteem: torkan taimede ümber alumiiniumist poolkaared, millele on hea ööseks katteloor peale visata. Väga külmal ööl panen peale kohe mitu kihti loori.