NASA soovitab kasutada spiruliinat kosmoseekspeditsioonidel toiduks ja ühtlasi kaalub võimalust toota sellest kosmoses hapnikku.

Meie planeedi vanima elusorganismina tekitas just Spirulina hapniku, mis võimaldas teistel eluvormidel arenema hakata. Looduslikult leidub Spirulina’t jõgede, järvede ja tiikide magedas vees. See spiruliina, mida poodides müüakse, pärineb spetsiaalsetest basseinidest, kus on lihtne hoida sobivat veetemperatuuri ja valgustaset.

Piisavalt kasvanud Spirulina pumbatakse basseinidest välja tehasesse ja filtreeritakse roostevabast terasest sõeltega. Kurnatud vetikamass laotatakse laiali ja pestakse seda mitu korda joogikõlbliku veega. Seejärel liigub see edasi kuivatisse, kus vetikatest saab pulber.

Spiruliina on hea toidulisand pea kõigile inimestele. Kaks supilusikatäit spiruliinat katab inimese päevase valguvajaduse, toetades nii veganite kui ka musklikasvatajate immuunsüsteemi tööd ja hapniku transporti veres.

Sellest, kes võiks spiruliinat kasutada ja ka teistest populaarsetest supertoitudest loe jaanuari Maakodust või DIGIAJAKIRJAST.