2. Substraadi pinnale tekkinud tihe niidistiku sarnane kirme ei lase korralikult läbi vett ja õhku. Seenekirme kõrvaldamiseks kobestage turvas/muld korralikult läbi ja töödelge mõne seenhaiguste tõrje preparaadi ehk fungitsiidiga (nt Previcur).

3. Ärge kasutage külvamiseks ühte mulda mitu korda järjest. Eriti siis, kui esimene külv mingil põhjusel hukkus, ei maksa samassse mulda korduskülvi enam teha.

4. Aiast toodud muld kuumutage ahjus või aurutage potis läbi paar päeva enne külvamist. See hävitab seeneeosed, vaglad, sitikad jm, mis võiks külvi rikkuda.

5. Suurim häda, mis tärkavaid taimi kipub tabama, on tõusmepõletik. Haiguse tunnuseks on juurekaela või varre alumise osa tumenemine ja nöördumine, suure õhuniiskuse korral muutub piirkond limaseks. Kudede hävimise tõttu muutub vars peeneks, taim lamandub ja hävib.

Tõusmepõletiku teket soodustab külm ja märg muld, ebaühtlane kastmine ning suur öise ja päevase temperatuuri vahe. Jälgige, et külvikast ei asuks otse külmal aknalaual ega puutuks vastu külma klaasi. Andke aknalaual sirguvatele taimehakatistele võimalikult palju valgust ja mõõdukalt sooja (optimaalselt 15–18°, temperatuur ei tohiks langeda alla 10–12°). Vajadusel katke taimed ööseks kinni.

6. Kastke veega, mis on taimi ümbritsevast ruumist paar-kolm kraadi soojem. Muld peab olema ühtlaselt niiske. Kui see kuivab ebaühtlaselt läbi, muutuvad taimed nõrgaks.

7. Kuna mulla pindmine kiht kuivab kõige kiiremini, katke see pestud peene liiva või vermikuliidiga või niisutage pihustiga.

8. Kui lumi on lõpuks sulanud, ei maksa väljas peenrale külvamisega kiirustada. Laske mullal taheneda ja päikesel seda soojendada. Ööseks pange peenardele sooja hoidmiseks peale mitmekordne katteloor.

9. Külvisubstraadi desinfitseerimiseks, tõusme-, juure- ja varremädanike tõrjeks ning ebajahukaste vastu aitavad hästi seenhaiguste tõrje preparaat Previcur®607 SL ja Aliette
80 WG.