- Kui vihma pole kaua sadanud, tuleb hakata taimi kastma. Mida korralikumalt te kastate, s.t mida sügavamale maapinda vesi ulatub, seda sügavamale arenevad taimede juured. Hiljem pika põua ajal polegi enam kasta vaja, sest taimed saavad sügavalt mullast vajaliku niiskuse ise kätte.

- Multšimata peenardelt aurub kuival ajal palju niiskust. Kui mullapind on kergelt kobestatud, on niiskusekadu väiksem. Kobestage pinnas pärast kastmist või sadu kohe, kui see on tahenenud.

- Käige oma lillepeenrad kord nädalas üle, siis ei lähe need n-ö käest ära. Rohimise käigus saate ära teha ka muu vajaliku: toestada, kärpida, eemaldada äraõitsenud õied, avastada õigeaegselt kahjurid ja haigused.

- Toestage kõrgeid ja keskmise kasvuga püsililli, sest tugeva tuule ja vihmaga kipuvad need lamanduma: tuge vajavad kukekannused, käokingad, härjasilmad, aedvaagid, mägijumikad, daaliad, gladioolid.

- Seadke sammud aiaärisse, sest saabumas on parim aeg osta koduaeda uusi roose ja päevaliiliaid: istikutel hakkavad õienupud avanema ning te näete, mis värvi üks või teine sort on.

- Kui maasikatel muutuvad lehed punasetäpiliseks, on põhjuseks laikpõletik või punalaiksus. Juhul kui haigust on palju, lõigake puhmikud pärast saagikoristust maha ja põletage. Hiljem väetage kindlasti maasikataimi, et nad jaksaksid kasvatada uue lehestiku ja moodustada järgmise aasta õiealgmed.