Tuul: tuuletõmme on ebamugav mitte ainult inimestele, vaid ka paljudele taimedele. Tihti tekivad aedades nõndanimetatud tuulekoridorid, mis võivad taimede elu üsna keeruliseks teha. Enne taimede valimist ja paigutamist tuleks kindlaks teha, kust tuuled põhiliselt puhuvad ja vajadusel tekitada tuuletõkked.

Tuultele avatud kohtades tuleb kasvatada sitkeid põõsaid, mis oleksid vastupidavad ja pakuksid varju vähem vastupidavatele taimedele. Kui põõsaid pole võimalik istutada, valige painduvate varte ja okstega madalamaid taimeliike. Sobivad võiksid olla ka sitked kõrred ja kanarbikulised, millest saab kujundada suurepäraseid kompositsioone. Vastupidavate taimede hulka kuuluvad ka madalakasvulised pinnakattetaimed. Üldiselt võiks valiku tegemisel pidada silmas taimede loomulikku kasvukohta – taimed, mis kasvavad rannaaladel, ei heitu kindlasti tuultest.

Mulla happesus: tehke mulla analüüs. Kas muld on aluseline või happeline? Millised on niiskusolud? Mõlemad faktorid mõjutavad oluliselt taimede kasvu ja elujõulisust. Kõikide müügil olevate taimede kirjeldused peaksid neid lühidalt iseloomustama. Lisaks kõrgusele, õite värvile ja talvekindlusele ütleb lühikirjeldus praktiliselt alati ära ka selle, kas taim eelistab happelist, neutraalset või aluselist mulda. Kindlasti on olemas ka märge niiskusolude kohta.

Alles siis, kui need kolm põhilist punkti paigas, saab hakata valima taimestust vastavalt stiilile, meeldivatele värvidele ja väljanägemisele.