Raamistiku kanga toetamiseks on mõistlik suruda maa sisse siis, kui maa ei ole veel külmunud. Bambuskepid on vastupidavad taimetoed, kattekanga võib kinnitada spiraalselt nööriga sidudes või kinni tõmmata tripiga.

Paaril istutusjärgsel kevadel tuleks varjutada praktiliselt kõiki okaspuid. Kevadise päikesepõletuse suhtes on eriti tundlikud okaspuude sordid, milledel on sinised, kollased või valgekirjud okkad. Harilik kuusk ja mänd saavad enamasti ka ilma varjutamiseta hakkama.

Liigid, mis üldjoontes vajavad varjutamist: enamik okaspuid, rododendron, pukspuu, iileks, igihaljad kikkapuud, igihali, samuti mitmed igihaljad kiviktaimlalilled.

Küllaltki tugevaid kahjustusi saavad varjutamata jätmisel järgmised taimed: hiina kadakas `Stricta`, sabiina kadakas `Variegata`, mägiebaküpress `Boulevard`, hariliku elupuu `Rheingold` ning valdav enamus kanada kuuse sorte. Kiviktaimlalilledest võiks varjutada: aubrieeta, liivatee, kivirik, mägisibul jm. Kõikide nende liikide vanad sordid on Eesti kliimaga juba kohanenud, kuid uuemad aretised on palju tundlikumad.

Taimede varjutamisel tuleb kindlasti meeles pidada, et selleks on olemas spetsiaalne roheline või must varjutuskangas. Katteloor või pakasekangas ei hoia taimi päikese eest!