Kaunistamiseks kasutatavad ehted, paelad jms kraam peaksid olema kerged ja taimele kahju tegemata lihtsasti eemaldatavad. Hästi sobivad peene traadi või puupulga otsa asetatavad kaunistused. Nendega pole muud vaeva, kui torgata lihtsalt lillepotti ja peale piduliku sündmuse möödumist saab nad sealt taime kahjustamata lihtsalt eemaldada.

Skeptiliselt tuleks aga suhtuda nendesse potitaimedesse, mis juba poelettidel on dekoreeritud kas külgeliimitud kaunistustega (õied, mütsid, silmad jms) või peale pihustatud värvidega. Kaunistuse kinnitamiseks kasutatav liim ei pruugi sugugi taime kahjustatamta sealt maha tulla, sama lugu on ka peale pihustatavate värvidega. Kuigi siniseks, oranžiks või kuldseks võõbatud või mütsid-silmad pähe saanud taimed lähevad hästi kaubaks, siis pole see kindlasti loomulik.

Kuulsad sinised kuukingad on oma värvi saanud justnimelt sellest, et neile on värvainet õievarde süstitud. Selline taim õitseb hiljem alati valgete õitega.

Kui kogu taim polegi värvitud, siis vähemasti on nii mõnigi kaktus saanud omale eredavärvilised astlad. Kui teadmatusest või tähelepanematusest asja ei uurita, võib selline kaunivärviliste kollaste või punaste asteldega kingituseks ostetud kaktus valmistada pettumust nii kinkijale kui kingi saajale.

Tavaliselt värvitakse ja kleebitakse kaunistusi külge eelkõige kaktustele ja sukulentidele, aga dekoreeritakse värvitakse teisigi potitaimi.

Kuigi see on maitseasi, siis selliselt vägivaldselt dekoreeritud taimed sobivad ehk vaid kinkimiseks nagu lõikelilled, mis peale üleandmist mõne aja pärast prügikasti rändavad või lühiajaliselt ruumide dekoreerimiseks mõnel temaatilisel peol.

Jaga
Kommentaarid