Kuldimaral on mitmeid, huvitavate lehtedega kultivare, nagu näiteks sinakas-hallide lehtedega`Blue Star` või lainelise leheservaga `Cristatum`.

Nagu sõnajalad ikka, armastab ka kuldimar kõrget õhuniiskust. Selleks võib taime kasvatada spetsiaalses taimekapis või vee ja kiviketega täidetud alusele asetatuna. Hästi sobib taim kasvama ka niiskesse, kuid avarasse valgesse vannituppa.

Õhuniiskuse tõstmiseks võib taime regulaarselt toasooja ja pehme veega piserdada. Kui taim kord kohanenud on, saab ta hakkama ka veidi kuivema õhuga ruumis.
Kasvukoht valida valge kuni poolvarjuline kuid vältida otsest kõrvetavat päikest. Talvine temperatuur ei tohiks langeda alla +15º C.

Kasta regulaarselt, hoides muld pidevalt parasjagu niiske. Kastmisvigu, nagu mullapalli läbivettimine või ära kuivamine, vältida.

Väetada vähe, vaid aktiivsel kasvuperioodil sõnajalgadele mõeldud väetise, tavalisest poole lahjema lahusega. Äsja ümberistutatud taime pole vaja väetada.

Varakevadel, märtsis-aprillis on ümber istutamiseks parim aeg. Pott valida eelmisest vaid veid suurem ning istutusmuld olgu huumusrikas ja happeline (pH 5,5-6,0), jälgida, et risoomid ei saaks mullaga kaetud. Kuldimar sobib kasvama ka amplisse, nii saab imetleda ka taime omapäraseid karvaseid risoome, mis aja jooksul üle potiserva kasvavad.