Suurepäraselt puhastab organismi ploomimahl. Jooge seda kaks korda päevas 1 klaas enne sööki. Kasulik on ka järgmine jook: segage 0,5 kg ploome 1 sl naturaalse apelsinimahla ja 1 tl meega.

100 g ploome sisaldab 85% vett, 0,6 g valku, 0,1 g rasvu, 12 g süsivesikuid, 1,7 g kiudaineid.

Rikkalik pektiin ploomis aitab alandada kolesteroolitaset, kaalium hoiab normis vererõhu, raud parandab verd.

Ploom on väga suhkrurikas.

Alustage hommikut 5–6 ploomiga. Siis töötab seedetrakt laitmatult, nahk saab terve jume ja tuju muutub paremaks.

Ploom viib organismist välja ainevahetuse jäägid, toksilised ained, parandab seedetrakti ja maksa tööd, avaldab head mõju närvisüsteemile ning aitab võidelda väsimusega.

Ploom teravdab mälu, säilitab organismis harmooniat ning tõstab meestel potentsi.

Briti teadlased tegid kindlaks, et ploomis on rikkalikult A-, C- ja E-vitamiine. Ta aitab aeglustada vananemist, südameveresoonkonna haiguste ja vähi teket. Veel on ploomis palju kaaliumi, rauda, kaltsiumi, fosforit, magneesiumi.

Kuidas ploome valida ja töödelda

Ostke ainult küpseid vilju. Vajutage sõrmega kergelt puuviljale. Kui viljaliha kergelt “võpatab”, vili ise on raske, läikiva ja pehme koorega, on ta küps.

Ärge kunagi ostke vilju, millel on lõhed või plekid.

Ploominahk tuleb kergesti ära, kui lasta vili 20 sekundiks keeva, siis külma vette. Noa abil tuleb seejärel koor kergesti ära.

Viljaliha saab hõlpsalt eraldada kivist, kui lõigata ploom n-ö õmbluse järgi pooleks. Noa otsaga eemaldage kivi.