Kevadel tehke jõulukaktuse lülilistest võrsetippudest 2-3 lüliga pistikuid. Pange need vette või niiskesse freesturba-liiva segusse (1:1) juurduma. Jõulukaktust hoidke kevadest suveni poolvarjus, vältimaks päikesepõletusi. Sügise algul vajab taim taas valget ja jahedat kohta aknalaual.

Asalea nagu enamik talviseid õitsejaid vajab rikkalikult valgust ja toatemperatuurist 2-3 kraadi võrra jahedamat kohta, et pikemat aega õitseda. Kui uusi pungi enam ei moodustu, vähendage järk-järgult kastmist, laskmata samas juurepalli läbi kuivada.

Asalea kõiki harusid kärpige kevadel. Lõigake vanade õite kinnituskoha alt, et säilitada piisavalt fotosünteesivaid lehti. Kevadel kärpimise korral jõuab taim sügiseks rikkalikult õiepungi moodustada. Suveks viige asalea poolvarjulisse kohta aias või rõdul. Kastke ja väetage teda korralikult kuni sügiskülmade tulekuni.

Jõulutähe õitsemise lõpule osutab erksavärviliste kõrglehtede pudenemine või roheliseks taandumine. Jõulutäht on ju tegelikult lähistroopikas levinud heitlehine põõsas.

Peale õitsemist hakake taime ette valmistama 1-2 kuu pikkuseks puhkeajaks: vähendage järk-järgult kastmist ja lõigake kolmandik varte tipuosast tagasi. Puhkeajal jääb taim tavaliselt lehtedeta. Tagasilõikamine soodustab uute võrsete kasvu. Neil areneb rikkalikumalt õiepungi.

Jõulutäht kuulub lühipäevataimede hulka (hakkab õitsema, kui päeva pikkus ei ületa 12 tundi). Niisiis: et teda ajastada järgmisteks jõuludeks õitsema, peate valgustust reguleerima. Kuid jõulutäht võib vahel õitseda ka inimesepoolse sekkumiseta - siis, kui ise tahab, teinekord kasvõi juba augustis.