Tundub, et inimesed jagunevad täpselt kaheks - need kes armastavad sellerit ja need, kes vihkavad. Tegelikult on seller väga maitsev ning vitamiinide ja mineraalide rikas köögivili, mida sobib näksida toorelt, lisada suppidesse ja salatitesse või lihtsalt dipikastmega nautida.

Tomatid

Tomat on üks tõeline suvine superköögivili. Koduskasvatatud tomat on keemiavaba ja maitseb imeliselt. Sisaldab palju kasulikke vitamiine, eriti aga A,C ja B2 vitamiini. Tõestatud on ka, et rohke tomatisöömine aitab alandada kaalu, ning võidelda mitmete krooniliste haigustega!

Kurgid

Kas teadsid, et kurgi kõige kasulikumad osad on koor ja seemned? Need sisaldavad kõige rohkem vitamiine ja kiudaineid. Samuti on kurgis A-vitamiini, mis on hea silmadele ja nägemisele.

Spargelkapsas ehk brokkoli säilitab kõik oma parimad omadused, kui süüa seda toorelt või õrnalt aurutatult. Ära brokkolit üleküpseta ja püüa seda kasutada näiteks värske köögiviljana salatites või dipikastmega. Brokkolil arvatakse olevat omadus neutraliseerida keskkonna kahjulikke mõjusid meie organismile, lisaks sisaldab see taim väga palju erinevaid vitamiine ja seedimist soodustavaid kiudaineid.

Lillkapsas

Lillkapsas on väga mitmekesiselt kasutatav köögivili. See sisaldab suures koguses foolhapet, K ja C vitamiini ja kiudaineid. Lillkapsast saab edukalt kasutada nii kartuli kui ka riisi asemel kombineerides seda erinevate kastmetega. Nii hoiate kokku süsivesikute tarbimist ja kaal peaks hakkama langema.