Ideekonkursile laekus kolm ideekavandit, millest kuueliikmeline žürii pidas esimese koha vääriliseks tööd „Vaade ajalukku“. Võidutöö autoriks on KAOS Arhitektid: Margit Aule, Katri Haarde ja Mae Köömnemägi. Tegemist on kohaspetsiifilise kunstiobjektiga, mis meenutab asjaolu, et selles kohas on varem asunud viljapuuaed.

„Kaev, mille põhjas avaneb vaade õunapuule, on valmistatud roostekarva terasest, materjal, mis on avalikus ruumis kasutamiseks väga vastupidav ja hästi säiliv. Roostene toon on kontrastiks teost ümbritsevale külluslikule rohelusele suvel ja lumele talvel,” selgitas Margit Aule „teosel kujutatud õunad sümboliseerivad lisaks viljapuu aiale ka Räpinale iseloomulikke kauneid aedu ja siinset aianduskooli.”
Võidutöö "Vaade ajalukku" autoriks on KAOS Arhitektid: Margit Aule, Katri Haarde ja Mae Köömnemägi.

II koha pälvis ideekavand „Savoy“, MTÜ Viigi Mänguasi ja III koha „Viljapuuaed“, KAOS Arhitektid OÜ. Kolme kavandiga on võimalus lähemalt tutvuda kooli raamatukogus.

Kunstiobjekt „Vaade ajalukku“ valmis projekti "Õppehoone projekteerimine, renoveerimine ja sisustamine" raames. Projekti kogumaksumuseks kujuneb 5,2 miljonit eurot, millest 4,3 miljonit eurot rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond ning 0,9 miljonit eurot katab kaasfinantseeringuna Haridus- ja Teadusministeerium.

Kunstiobjekti pidulik avamine toimub Räpina Aianduskoolis 11.septembril kell 14.00

Kunstiteose rajamise aluseks on 2011.a. jõustunud kunstiteose tellimise seadus.