Sibulamoos sobib nii lihatoitude kui ka juustu lisandiks, aga ka pitsakatteks või burgeri vahele. Hommikukohv koos sibulamoosivõileivaga on tore algus tegusale päevale ja loodetavasti hoiab läheneval gripihooajal tervise tugevana.

Sibulamoos

  • 1 kg puhastatud sibulaid
  • 100 ml punasesõstramahla
  • 5 sl palsamiäädikat
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl mett
  • pipart, soola
  • oliiviõli
  • maitsetaimi (pune, rosmariin vms)

Tükeldage puhastatud sibulad peenikesteks ribadeks ja pange need laia põhjaga hautamispotti. Lisage punasesõstramahl, mesi, suhkur, sool, pipar, oliiviõli ja eelnevalt peenestatud meelepärased maitsetaimed. Segage läbi ja laske segul keema tõusta. Seejärel vähendage kuumust ja kuumutage tasasel tulel, kuni sibul on pehme ning vedelik peaaegu aurustunud.

Kuumutamise ajal segage aeg-ajalt. Hautamisele kulub umbes tund aega. Seejärel lisage palsamiäädikas ja kuumutage veel umbes 10 minutit. Valmis moos tõstke väikestesse purkidesse ja sulgege kaanega. Säilitage külmkapis.

Allikas: Targu Talita