Et talvel paiselehe päikesekollaseid õisi nautida, tuleb taimed hilissügisel heki alt või kartulimaa servast välja kaevata ja potti istutada. Kuna te vaevalt paiselehte pärast õite närbumist enam aknalaual edasi kasvatada tahate (ning õite avanemiseks vajalik kogus toitaineid on risoomis peidus), sobib istutusmullaks sama muld, millest juurikad välja kaevasite. Istutuspott peaks olema just nii suur, et juured kenasti ära mahuks.

Seejärel kastke potid läbi ja tõstke kusagile varjulisse kohta talvituma. Eriti hea oleks, kui saaksite potid õues või kasvuhoones mulda kaevata, kuid siis peab arvestama, et te need külmunud maast kätte saaksite, kui tahate taimi ajatama asuda.

Külmi potte ei tasu kohe sooja tuppa tuua. Jätke need mõneks päevaks jahedasse esikusse, garaaži või keldrisse tasahilju üles soojenema. Seejärel võite potid tuppa tuua ning asetada võimalikult valgesse ja jahedasse paika. Sõltuvalt temperatuurist kulub paiselehe õidepuhkemiseks paar nädalat. Mida soojem ruum, seda kiiremini taimed õide puhkevad, kuid seda rutem saab õitseaeg ka läbi ning õied ise on samuti nõrgad.

Pärast õite närbumist võite paiselehed rahulikult minema visata, sest vaevalt te tahate neid edasi kasvatada ning kevade saabudes lille- või maasikapeenrale kasvama istutada.

Pikemalt ja põhjalikumalt saad õitsevatest toalilledest, mida talvel lillekaupluste lettidelt leida võib, lugeda veebrarikuu Maakodust, kas digivariandist või paberkandjal ajakirjast.