Enamik taimi on müügil istutatuna universaalsesse kasvusubstraati, mis ei pruugi neile pikas plaanis väga sobiv keskkond olla. Küll aga on taimed seetõttu kerged ja lihtsalt kastetavad, mis on oluline nende transpordil.

Kui toalill on hooajaline ja ei olegi plaani teda aastateks enda juurde jätta, siis ei ole ka tarvis tema ümberistutamisega vaeva näha. Mõned kuud kuni pool aastat ei juhtu temaga veel midagi halba. Seejärel hakkavad nad tihti välja näitama, kui keskkond on ebasobiv. Taimed muutuvad heledamaks ja vajuvad longu - lehed kipuvad enneaegselt kuivama või muutuma plekiliseks.

Transpordiks kasutatav kasvusubstraat on tihti valmistatud turbast või kookoskiust ja toitainetevaene. Seetõttu väetavad lillepoed oma taimi regulaarselt ja kui sealt mõni isend koju tuua, tuleks ka sama skeemiga jätkata. Siiski on parem mõne aja möödudes taim, keda on plaanitud omale pikaajaliseks kaaslaseks võtta, ümber istutada.

Tähelepanelik tuleb olla taime elutsükli suhtes - õite ja õienuppudega taime ei istutata ümber! Samuti ei maksa seda teha kohe peale uude koju jõudmist, kuna pikk tee algsest kasvukohast uue omanikuni on isegi üsna kurnav. Parim oleks teha seda paari nädala või kuu möödudes.

Kasvusubstraadi valimisel tuleb silmas pidada, et iga taim vajab erinevat keskkonda. Toalillede müügikohtades on suur valik erinevaid muldasid, tihti on tuntumad lillenimed, millele nad sobivad, ka pakkidele märgitud. Vajadusel tuleks alati nõu pidada spetsialistiga, et iga taim saaks just tema jaoks parima lahenduse.