Et sügisel ostetud ja kasvama pandud lillesibulatest sirguksid kevadel kaunid värvikad õied, tuleks järgida mõningaid soovitusi.

* Veel enne, kui poodi lillesibulaid ostma tormata, tuleks meelde tuletada või üle vaadata, mis aias juba kasvamas on. Uurida tasub erinevaid lillekatalooge ning paberile võib visandada kerged joonisedki, mis hilisemad istutustööd kergemaks teevad.

* Et kaunid kevadised sibullilled tuleksid aias paremini esile, tuleks ühte sorti-liiki osta ja mulda panna kindlasti rohkem kui vaid mõni üksik sibul. Rühmas, kus on koos 10-20 lillesibulat, tuleb õieilu kevadel kõige paremini esile.

* Kui soovitud lillesibulad välja valitud, tasub uurida pakendeid. Ega sibulaid kimbuta haigused ja kahjurid? Ilmsete haigustunnustega ja kahjustunud-tohletunud lillesibulad on mõistlik ostmata jätta.

* Kõige varem istutatakse maha juurdumiseks soojust vajavad liigid nagu nartsissid, hüatsindid ning püvililled e keisrikroonid.

* Ülejäänud sibullillede istutusaeg saabub septembris-oktoobris.

* Enne istutama asumist tuleks üle vaadata, kas plaanitud kasvukoht on sobiv. Parim on päikseline koht kus on kerge ja kohev ning vett hästi läbilaskev muld. Hästi ei sobi kasvukohaks raske ja savikas ning liigniiskuse all kannatav muld.

*Üldine reegel sobivaks istutussügavuseks on kolmekordne sibula kõrgus.

* Kindlasti ei tohi ära unustada lihtsat nõuannet, et sibula kand jääks istutamisel allapoole, terav ots aga üles.

* Raske mullaga kasvukohas saab veidi abi, kui istutusaugu põhja panna umbes 5 cm paksune kiht jämedat liiva või peenemat kruusa.

* Nendes aedades, kus on probleeme närilistega (hiired, rotid ja mügrid), tuleb lillesibulad istutada koos istutuskorviga. Viimaseid on müügil erineva kuju ja läbimõõduga.

* Olenemata sellest, kas istutatakse sibulad korviga või ilma, tuleks nende kasvukoht märgistada. See aitab lillesibulad peenras kergesti tuvastada ajal, kui maapealsed osad on kuivanud.