Moosi sees - ingver sobib kokku õunte ja pirnidega, rosinate ja kaneeliga. Üllatusena annab ta väga nauditava koosluse ka näiteks kibuvitsamarjadega. Keedise sisse võib ingverit lisada riivituna või peenelt hakituna kuumutamise lõppfaasis. Silmas tuleb pidada, et suuremad tükid on tuliselt vürtsikad ka peale purkipanemist. Katsetada tasub erinevaid kooslusi - magusad hoidised muutuvad sõna otseses mõttes särtsakamaks!

Soolastes hoidistes - suupärased kooslused on ingveri, paprika, tomati ja küüslaugu vahel. Hoidistamisel võib teda maitsejärgi lisada igasugustesse nimetatud komponente sisaldavatesse hoidistesse. Väga hea tulemuse annab ingver hapukapsaste ja kõrvitsasalati sees - viimased muutuvad kiiresti moodsa perenaise traditsioonilise jõululaua hitiks.

Hakklihatoitudes - sinna sobib ingver igas olekus ja isegi nii loomulikult, et ka paljudes suurtootjate valmistatud hakkliha maitseainesegudes on sutsuke ingverit juba sisse pandud. Särtsaka tulemuse annab riivitud ingver nii kotletitaignas, pika poisi sees kui ka kapsarullitäidises või hoopiski kartulivormis. Katsetamisrõõmu peaks jätkuma sama palju kui on perenaisel fantaasiat.
Vähetähtis pole ka see, et ingveri tarbimine talvisel ajal toetab tervist samaväärselt tšillipaprika ja küüslauguga.

Jaga
Kommentaarid