Särav gasaania (Gazania rigens) on väga tubli õitseja, kes sulgeb oma õied pilves ilmaga, päikese käes säravad  tema soojades toonides õied imearmsalt.

Peiulilled (Tagetes) on ühed tuntumad suvelilled meie kliimas. Nad taluvad põuda ja ka tugevaid vihmahooge. Korvõisikud on kollastes, oranžides või punakates toonides.

Rand-kivikilbik (Lobularia maritima) on madal kiiresti kasvav pinnakattetaim. Õied lõhnavad hästi ja on kas valged, roosad või vioetsed.

Alatiõitsev begoonia (Begonia semperflorens) on laialt kasutatav taim nii peenral kui potis. Taim on kompaktne, lehed läikivad ja lihavad, õitseb rikkalikult sügiskülmadeni. Lai valik erinevaid sorte.

Hiina nelk (Dianthus chinensis) sobib lõikelilleks, peenrataimeks, pottidesse ja rõdukastidesse. Õied lõhnavad mahedalt ja on tavaliselt punased, roosad või valged.

Sultan-lemmalts (Impatiens walleriana), keda tuntakse ka virkliisu nime all, õitseb tõesti rikkalikult. Õitemeri võib olla valge, roosa, punane või violetne, on ka kahevärvilisi õisi.

Hübriidpetuunia (Petunia x hybrida) erinevaid sorte võib istutada peenardele, potti, rõdukasti, amplitesse. Õied on tundlikud vihma suhtes, lehed on veidi karvased.

Aed-raudürt (Verbena x hybrida)  on põõsasja kasvuga taim, mis ei vaja erilist hooldamist. Õitseb juunist kuni öökülmadeni, sobib nii peenrale kui istutusnõudesse. Palju erinevaid sorte, mõnedel sortidel on õie keskel valge südamik.

Mehhiko päsmaslill (Ageratum houstonianum)  on rikkalikult harunev karedakarvaline taim. Õitseb juunist kuni sügiskülmadeni siniste, lillakate või valgete õisikutega. Sobib eelkõige peenrale, on kuiva suhtes tundlik.

Vilt-ristirohi (Senecio cineraria) on huvitav oma hõbehalli lehestiku tõttu. Kasutatakse peenra välisäärel, musterpeenardes, rõdukastis jne. Hooldamise suhtes erilisi nõudmisi ei ole. Talub ka keskmist sügiskülma.