Lillefestivali põhiosaks, mis on mõeldud aianduse huvilistele on teematunnid, mida sellel korral kokku kaks.

Kell kolm päeval teematundide telgis räägivad „Aia ja feng shui seosed" teemal lektorid Siret ja Janno Seeder „Seeder Konsultatsioonid OÜ"-st. 

Kell pool viis aga toimub sisulisema mõttega loeng nimega „Rahu ja lootuse aed Kabuli jaoks“ mida viivad läbi lektorid Donald ja Laura Malcolm. Lektorid räägivad inglise keeles ning kaasas on ka tõlk. Juttu tuleb sõja ajal ning keerulistes olustikes aiandusliku ilu tähtsusest ja lootuse sümbolite tekitamisest antud ühiskonnas läbi selle.

Kolmandaks huviobjektiks suvepäeval on teematelk „Paarisuhte Rännak“. Teematelgi mõte on juhtida paaride tähelepanu paarisuhtes ja pere-elus tekkivatele probleemidele ja pakkuda nendes olukordades lahendusi. „Paarisuhte Rännak“ esimesest viimase telgi sektsioonini kestab orienteeruvalt 20 minutit, millele järgneb soovi korral nõustamine ja paarisuhte teemalise tasuta materjali jagamine. Teematelk avatud 12.00 – 18.00.

Tallinna lillefestivali suvepäev 2012 toimub Tallinn Heartbeat festivali, lasteprogramm „S.O.S!“ – „Sul On Sõber!“ ja rahvusvahelise Tallinna lillefestivali koostöös.