Tegemist on aedades tavalise kahjuriga liiginimega aiapõrnikas (Phyllopertha horticola). Aiapõrnikas 8,5-11 mm pikkune, pea ja eesselg metallrohelised, pruunide kattetiibadega. Putuka tundlad on lehvikja tipuga ja jalad varustatud ogadega.

Valmikud toituvad peamiselt taimede lehtedest ja õitest, lendavad enamasti juunis-juulis, nad on mitmetoidulised st söövad väga paljusid erinevaid taimi. Põrniklaste vastsed on valged, paksud, kõvera kehaga tõugud, kes elavad mullas, kõdupuidus ja sõnnikus, tavaliselt leiame neid kompostihunnikutest. Vastsed toituvad kõdust, huumusest ja taimede juurtest.

Aiapõrnika valmik toitub taime maapealsetest osadest, noortest võrsetest, lehtedest ja õitest. Põrniklaste areng kestab sageli mitu aastat.

Väikse arvukuse korral üldiselt ei tee ta mingit olulist kahju, kuid massilisel esinemisel võivad taimed raagu süüa. Kui võimalik, võib kahjurid lihtsalt ära korjata. Suure arvukuse korral võib kasutada avamaa dekoratiivtaimedele registreeritud preparaate nagu Decis Mega, Decis Extra 100 EC, Cyperkill 500 EC