Kõige parem õhufilter eluruumide jaoks on ammune tuttav tups-rohtliilia. Ta mitte ainult ei puhasta õhku vaid ka neelab kahjulikke aineid nagu lämmastik, väävel ja muud toksilised ühendid mis eralduvad näiteks uuest mööblist. Tups-rohtliiliat on lisaks eluruumidele hea kasvatada ka köögis kus on gaasipliit. Peale tups-rohtliilia puhastavad õhku ka kõigile tuttav havisaba, luuderohi, tradeskantsia ja aaloe. 

Tsitruselised eluruumides tõstavad meeleolu ja mõjuvad tervisele hästi. Sidrunipuu eraldab eeterlikke õlisid, mis on võimelised alandama vererõhku. Töölauale asetatud tsitruseline on kasulik, kuna soodustab aju tööd.

Toaõhku parandavad teisedki taimed nagu mirt, eukalüpt ning kalanhoe ja aaloe. Viimaste tervistav toime on ammu ja kõigile üldteada. 

Aknalaual ja rõdukastides kasvatatav pelargoon on tuntud ka kui õeluse ja kurjade vaimude vastane taim. Pelargoonide lõhn ei pruugi küll kõigile meelepärane olla, kuid ometi stimuleerib taim neerupelsete tööd, rahustab organsmi, vähendab liigesevalu. Pelargoonid aitavad tõsta ka enesekindlust ja parandavad tuju.

Neile kel on probleeme hingamissüsteemiga võiksid kodus kasvatada rosmariini. Külmetushaiguste vastu aitavad taimed nagu münt, lavendel, salvei. Seedimisele mõjub hästi loorber.

* Lapsepõlvest on enamusele tuntud aaloe. Temaga raviti külmetushaigusi, igemepõletikku, põletushaavu, mädanevaid haavu, lõikehaavu.
* Oma omadustelt on agaavid üsna sarnased aaloele. Temaga ravitakse naha põletikulisi seisundeid ning aitab radikuliidi korral. Põletuse vältimiseks kasutada lehtedest valmistatud alkoholitõmmist.
* Sulgjas ja Daigremonti kalanhoe jäävad küll ilu poolest alla oma kauniõielistele sugulastele, kuid omavad see eest põletikuvastast ja bakteritsiidset toimet ning aitavad haavadel kiiresti paraneda.
* Kuldvunts e lõhnav kallisia on levinud ravimtaim mida kasutatakse nt nahahaiguste ravis, hingamisteede ja külmetushaiguste korral.
* Värskete haavde ja hematoomide korral võib haigele kohale asetada värske lehekese tradeskantsiat siduda see kinni. Verejooks peatub kiiremini ning paistetus ja sinika suurus vähenevad.

Allikas: Мои любимые цветы