Inglise keeles teatakse ümar kerarebasheina ka Bachelor Button´i (poissmehe nööp), saksa keeles Kugelamarant´i (ümar amarant) nime all. Kreeka keeles tähendab amarant närtsimatut, surematut. Ja tõepoolest, ümarad, veidi ka nööpi meenutavad õisikud püsivad peal kogu suve ja säilitavad oma kauni välimuse ja värvi ka kuivatatult. Sel põhjusel on ta hinnatud taim mitmesuguste kuivlilleseadete valmistamisel.

Ümar kerarebasheina kasvatatakse üheaastase taimena, puhmiku kõrgus umbes 30cm. Piklikud lehed on vahelduvad, tumerohelised. Sordist olenevalt mitmevärvilised (lillad, punased, roosad, valged) ümarad õisikud meenutavad ristikunutti ja on 2-3cm läbimõõduga. Õitseb juulist septembrini.
Eelistab kasvada päikesepaistelises ja soojas kasvukohas. See tagab ka rohke õitsemise. Muld peaks olema kerge, vett hästi läbilaskev ja toitaineterikas. Orgaanilise- ja lämmastikväetisega liialdamisel ning vihmasel ja jahedal suvel õitseb kasinalt.

Taimed kasvatatakse ette, külvates seemned külvikasti märtsis-aprillis. Idanemisaeg on umbes kaks nädalat. Taimed taluvad pikeerimist ja ümberistutamist hästi. Kasvukohale istutatakse juuni alguses. Ümar kerarebasheina võib kasvatada nii peenras, amplis kui kasvuhoones. Sobib hästi pinnakatte taimeks ja peenarde ääristamiseks.

Talvisteks lilleseadeteks kuivatatakse kerarebasheina kimpu seotult, õied allapoole. Kuivatuskoht peaks olema õhurikas ja valguse eest varjatud.

Ka rahvameditsiin tunneb ümarat kerarebasheina. Vana-Hiina meditsiinis kasutati taime näiteks vananemisevastase vahendina. Tänapäevalgi leiab ta kasutamist mitmetes teesegudes. Temast keedetud tee tugevdab immuunsüsteemi, stimuleerib ajutegevust, vähendab stressi ja väsimust, ravib grippi, leevendab lihaspingeid ja köha, abi on saadud ka kollatõve ja diabeedi korral.