Kui aiatööriistad on eelmise hooaja lõppedes hooldamata jäänud, tuleks need kõigepealt mullast puhastada ning panna aiatarvikute teradele, liitekohtadele ja vedrudele paar tilka õli. Muruniidukilt eemaldage niitmisest alles jäänud mustus ja rohi, õlitage liikuvaid ning kergelt roostetavaid detaile. Nii hoiate aiatarvikutelt rooste eemale. Samamoodi tuleks käituda kirvega. Kui soovite terale pikemat eluiga, peaks pärast kasutamist selle kindlasti puhastama.

Teritage

Hoolduse hulka kuulub ka teritamine, sest pidevas kasutuses olevad terariistad nürinevad. Terava tööriistaga on mitte ainult lihtsam töötada, vaid see aitab kaasa ka puu kiiremale paranemisele. Teritatud tarvikud tagavad puhta lõike ja seeläbi haigusetekitajate väiksema leviku. Kõige lihtsam on tööriistu teritada teemantviiliga, mida on hõlbus käsitseda. Fiskars Xsharpi teritaja on lausa multifunktsionaalne, sellega saab teritada nii kirveid kui nugasid. Tänapäeval on täpsust nõudev töö tänu mugavatele abivahenditele lihtsaks muudetud.

Kaitske

Vedrudega tööriistad tuleks pärast kasutamist kindlasti sulgeda/lukustada, et vedru ei peaks hoiustamise ajal taluma tarbetut pinget. Teradega aiatarvikud (kirved, aiakäärid, võsakiinid jms) vajavad samuti kaitset. Selleks puhuks on väga asjakohane ja mugav lukustatav hoidik. See kaitseb tera vigastuste, kuid ka näiteks liiva, metallesemete ja mulla eest, mis tööriista tera nüristavad. Hoidikud kaitsevad tööriista ka transportimise ajal.